Utorak, 1. mart 2011.

Beogradski akademci posetili Narodnu skupštinu

Studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu razgovarali su danas u Domu Narodne skupštine sa narodnim poslanicima o načinu rada Parlamenta i njegovoj ulozi u političkom sistemu Srbije.Studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu razgovarali su danas u Domu Narodne skupštine sa narodnim poslanicima o načinu rada Parlamenta i njegovoj ulozi u političkom sistemu Srbije.

Razgovor je organizovan u okviru projekta Institut studenstkog pitanja.

Studente je najviše zanimao stav narodnih poslanika o blanko ostavkama, zakonu o javnoj imovini, kao i o promeni izbornog sistema i broju poslanika. Postavljeno je i pitanje zašto nije usvojen amandman po kojem bi poslodavci bili oslobođeni plaćanja doprinosa ako zaposle studente. Takav predlog narodni poslanici nisu podržali, je bi, kako je rečeno, poslodavci u tom slučaju zapošljavali samo studente. Što se tiče blanko ostavki, istaknuto je da slobodan mandat znači da narodni poslanici mogu samostalno da obavljaju svoju funkciju, bez uticaja političkih stranaka ili tajkuna. Na pitanje da li će se smanjiti broj narodnih poslanika, generalni sekrtetar Narodne skupštine Veljko Odalović je naveo da u Skupštini Srbije radi najmanje poslanika u regionu i da oni primaju najniže zarade.

U razgovoru sa beogradksim studentima učestvovali su narodni poslanici Gordana Čomić, Vesna Pešić, Nikola Novaković, Miljan Ranđelović, Vesna Marjanović, Elvira Kovač, Miloš Aligrudić i Dragan Stevanović.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4