Utorak, 3. decembar 2019.

96. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava su na sednici od 3. decembra obavili razgovor sa kandidatima za izbor predsednika i četiri člana Saveta Komisije za kontrolu državne pomoći.


Predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić podsetila je Odbor da je Radna grupa 20. novembra pregledala prijave pristigle na konkurs raspisan za izbor predsednika i četiri člana Saveta Komisije za kontrolu državne pomoći i konstatovala da je pristiglo 17 blagovremenih prijava, od kojih dve ne ispunjavaju uslove da se nađu u daljoj proceduri izbora. Odbor je na 95. sednici usvojio Izveštaj Radne grupe i na današnjoj sednici obaviće razgovor sa kandidatima za predsednika i kandidatima za članove Saveta Komisije za kontrolu državne pomoći. Predsednica je napomenula i da je jedan kandidat u međuvremenu povukao svoju kandidaturu.

U nastavku sednice članovi Odbora obavili su razgovor sa sledećih šest kandidata za izbor predsednika Saveta Komisije za kontrolu državne pomoći: Vladimirom Antonijevićem, Ljiljanom Blagojević, Markom Vidakovićem, Draganom Đurđevićem, Anom Nikolić i Bobanom Stojanovićem. Takođe, razgovor je obavljen i sa sledećih 14 kandidata za izbor četiri člana Saveta Komisije za kontrolu državne pomoći Vladimirom Antonijevićem, Ljiljanom Blagojević, Stankom Bulajićem, Markom Vidakovićem, Mitrom Dobrosavljevićem, Dušicom Đorđević, Draganom Đurđevićem, Marinom Joksimović, Natašom Kovačević, Mirjanom Mišković Vukašinović, Anom Nikolić, Markom Obradovićem, Branislavom Stankovićem i Bobanom Stojanovićem.

Po obavljenom razgovoru Odbor je utvrdio Listu kandidata za izbor predsednika i predložio Narodnoj skupštini kandidata Vladimira Antonijevića za predsednika Saveta Komisije za kontrolu državne pomoći.

Takođe, Odbor je utvrdio i Listu kandidata za izbor četiri člana Saveta komisije za kontrolu državne pomoći predloživši Narodnoj skupštini kandidate Ljiljanu Blagojević, Marka Vidakovića, Dušicu Đorđević i Dragana Đurđevića.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Bojanić, Olivera Pešić, Srbislav Filipović, Tanja Tomašević Damnjanović, Sonja Vlahović, Momo Čolaković, Snežana R. Petrović, Đorđe Milićević, Zoltan Pek, Milan Lapčević i Vojislav Vujić.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Utorak, 3. decembar 2019. | 96. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava 03.12.2019.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5