Sreda, 27. novembar 2019.

95. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava su na sednici od 27.novembra razmotrili više predloga akata koji su predloženi za dnevni red Sedme sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2019.godini.


Odbor je usvojio predlog predsednice Odbora da se obavi zajednički i jedinstveni pretres o tačkama 1. do 9. dnevnog reda sednice u skladu sa članom 76. Poslovnika Narodne skupštine.

Na sednici su razmotreni Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika za 2019. godinu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu, Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, koje su članovima Odbora obrazložile predstavnice predlagača, državne sekretarke Ministarstva finansija Jelena Tanasković i Slavica Slavičić, kao i direktor Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika Radan Kostić.

Nakon rasprave Odbor je prihvatio sva predložena akta, nakon čega je razmotren Izveštaj Radne grupe za utvrđivanje ispunjenosti uslova u postupku predlaganja kandidata za izbor predsednika i četiri člana Saveta Komisije za kontrolu državne pomoći. Predsednik Radne grupe dr Milorad Mijatović predstavio je Izveštaj podsetivši da je Radna grupa 20. novembra izvršila uvid u dospele prijave i prateću dokumentaciju i zaključila da je na konkurs pristiglo 17 blagovremenih prijava, od kojih dve nisu u skladu sa uslovima iz javnog konkursa, dok 15 ispunjavaju uslove. Odbor je prihvatio Izveštaj Radne grupe i odlučio da će razgovor sa kandidatima koji ispunjavaju uslove da uđu u dalju proceduru biti obavljen 3. decembra 2019. godine u 12 časova.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Bojanić, Olivera Pešić, Srbislav Filipović, Goran Kovačević, Zoltan Pek, Tanja Tomašević Damnjanović, Sonja Vlahović, Momo Čolaković, dr Milorad Mijatović, Zoran Despotović i Vladimir Đurić.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Sreda, 27. novembar 2019. | 95. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava 27.11.2019.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
subota, 1. oktobar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja