Ponedeljak, 16. april 2018.

64. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo je, na sednici održanoj 16. aprila, razmotrio amandmane na predloge zakona koji se razmatraju na Trećoj sednici Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2018. godini.


Na Predlog zakona o planskom sistemu Republike Srbije, narodni poslanici su podneli 534 amandmana, a Odbor je ocenio da su svi u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Odbor je ocenio i da je svih 57 podnetih amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije, kao i deset amandmana na Predlog zakona o dopunama Zakona o računovodstvu, osam amandmana na Predlog zakona o dopuni Zakona o reviziji i sedam amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o faktoringu.

Narodni poslanici su podneli 15 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, od kojih je Odbor šest odbacio kao nepotpune, a za ostale ocenio da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Odbor je ocenio da je 153 amandmana narodnih poslanika i dva amandmana Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, podneto je 12 amandmana, za koje je Odbor ocenio da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije, kao i svih 16 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama.

Odbor je ocenio i da je amandman Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava na Predlog zakona o izmenama Zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist OTP banka Srbija a.d. Novi Sad, Banca Intesa a.d. Beograd, NBG Bank Malta LTD, „AIK Banka“ a.d. Niš i UniCredit Bank Srbija a.d. Beograd po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora Aleksandra Majkić, Vesna Marković, dr Dragana Barišić, Srbislav Filipović, Elvira Kovač, Jelena Žarić Kovačević, Petar Petrović i Milena Ćorilić.


Odbori vezani za ovu aktivnost

Video (1)

Ponedeljak, 16. april 2018. | 64. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo 16.04.2018.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5