Utorak, 1. mart 2016.

56. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

Na sednici Odbora, održanoj 1. marta, članovi Odbora razmatrali su Predlog odluke o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, koji je podnela Vlada i Informaciju o radu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, za period novembar i decembar 2015. godine – januar 2016. godine.


Predlog odluke o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge obrazložila je prof. dr Irina Reljin pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija. Prof. dr Irina Reljin navela je da se za Upravni odbor bira pet kandidata i istakla da ni jedan od predloženih kandidata trenutno nije zaposlen kod nekog od operatera.

Članovi Odbora jednoglasno su odlučili da prihvate Predlog odluke o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, koji je podnela Vlada.

U nastavku sednice, članovi Odbora razmotrili su Informaciju o radu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, za period novembar i decembar 2015. godine – januar 2016. godine, koju je obrazložila Jovana Atanacković, pomoćnik ministra. Ona je istakla da je misija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i u navedenom periodu bila realizacija programa i ciljeva Vlade, koje je predsednik Vlade predstavio u svom ekspozeu. Atanacković je navela da je u navedenom periodu, u okviru zakonodavne aktivnosti, Ministarstvo izvršilo harmonizaciju mnogih zakona sa propisima Evropske unije, kao i da su započeti i izvršeni mnogi projekti. Posebno je istakla značaj funkcionisanja elektronske uprave i izdavanje elektronskih građevinskih dozvola, kao i usvajanje Zakona o ozakonjenju objekata, dodajući da je, u tom smislu Ministarstvo preduzelo brojne mere da animira i pomogne lokalnim samoupravama.

Nakon kraće rasprave, članovi Odbora jednoglasno su prihvatili Informaciju o radu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, za period novembar i decembar 2015. godine – januar 2016. godine.

Sednici je predsedavao Milutin Mrkonjić, predsednik Odbora, a prisustvovali su članovi Odbora Goran Mladenović, Mujo Muković, Velimir Stanojević, Olivera Pešić, Zoran Bojanić, Goran Kovačević, Dragan Aleksić, Milan Kovačević i Branka Bošnjak.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Utorak, 1. mart 2016. | 56. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije 01.03.2016.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1