Četvrtak, 17. decembar 2015.

55. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

Na sednici Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, održanoj 17. decembra, članovi Odbora razmatrali su, u pojedinostima, Predlog zakona o izvršenju i obezbeđenju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom beležništvu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o uređenju sudova, Predlog zakona o dopuni Zakona o sudijama, kao i Predlog zakona o dopunama Zakona o javnom tužilaštvu.


Odbor je takođe, u pojedinostima, razmotrio i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Visokom savetu sudstva, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Državnom veću tužilaca, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Pravosudnoj akademiji i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudskim taksama.

Na Predlog zakona o izvršenju i obezbeđenju od strane narodnih poslanika i zaštitnika građana podnet je 141 amandman, od kojih su Vlada i Odbor prihvatili 14.

Odbor je, na sednici, podneo i jedan svoj amandman na član 28. Predloga zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom beležništvu narodni poslanici podneli su ukupno 104 amandmana, od kojih je, od strane Vlade i Odbora, prihvaćeno šest.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o uređenju sudova narodni poslanici podneli su dva amandmana, od kojih Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan.

Na Predlog zakona o dopuni Zakona o sudijama, od strane narodnih poslanika podneto je ukupno pet amandmana, od kojih su Vlada i Odbor prihvatili dva.

Na Predlog zakona o dopunama Zakona o javnom tužilaštvu narodni poslanici podneli su ukupno osam amandmana, od kojih su Vlada i Odbor prihvatili dva.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Visokom savetu sudstva, narodni poslanici podneli su pet amandmana, od kojih Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Državnom veću tužilaca, od strane narodnih poslanika podneto je pet amandmana, od kojih Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Pravosudnoj akademiji narodni poslanici podneli su tri amandmana, od kojih Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudskim taksama, od strane narodnih poslanika podneto je šest amandmana, od kojih su Vlada i Odbor prihvatili jedan.

Sednici su prisustvovali članovi Odbora Dragan Paunović, Balint Pastor, Biljana Ilić Stošić, Živan Đurišić, Velinka Tošić, Tanja Tomašević Damnjanović, Neđo Jovanović i Biljana Savović.

Sednici je predsedavao Petar Petrović, predsednik Odbora.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Četvrtak, 17. decembar 2015. | 55. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu 17.12.2015.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
petak, 7. oktobar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja