Sreda, 5. decembar 2018.

46. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

Članovi Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu su, na sednici održanoj 5. decembra 2018. godine, razmotrili više predloga zakona u pojedinostima, koji su na dnevnom redu Četvrte sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2018. godini.


Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudskim taksama podneta su dva amandmana, koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Od 23 amandmana, koje su narodni poslanici podneli na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima, Vlada i Odbor prihvatili su šest, i to na članove 30, 32, 35, 46, 75. i 85. Predloga zakona. Odbor je podneo i jedan svoj amandman, i to na član 61. Predloga zakona.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o platama državnih službenika i nameštenika narodni poslanici podneli su devet amandmana. Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan od podnetih amandmana.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave podneto je 62 amandmana, od kojih su Vlada i Odbor prihvatili dva, i to na članove 40. i 54. Predloga zakona, koje je podneo narodni poslanik Neđo Jovanović.

Od sedam amandmana, koji su podneti na Predlog zakona o izmenama Zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave, Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan.

Vlada i Odbor nisu prihvatili četiri amandmana, koji su podneti na Predlog zakona o izmeni Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru.

Na Predlog zakona o izmenama Zakona o zaposlenima u javnim službama podneto je ukupno osam amandmana, koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Od šest amandmana, koje su narodni poslanici podneli na Predlog zakona o izmenama Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan amandman.

Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan od sedam amandmana, koje su narodni poslanici podneli na Predlog zakona o izmenama Zakona o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru ukupno je podneto 10 amandmana, od kojih su Vlada i Odbor prihvatili četiri, i to na članove 4, 22, 26. i 36. Predloga zakona, koje je podneo narodni poslanik Neđo Jovanović.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Petar Petrović, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Dušan Veljković, Neđo Jovanović, Biljana Pantić Pilja, doc. dr Mihailo Jocić, Žarko Mićin, Đorđe Komlenski, Marko Parezanović i Jovan Palalić.

Odbori vezani za ovu aktivnost

Video (1)

Sreda, 5. decembar 2018. | 46. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu 05.12.2018.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4