25. novembar 2015. Zajedničke izjave za medije predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske

25. novembar 2015. Zajedničke izjave za medije predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske

Sreda, 25. novembar 2015.

45. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

Odbor za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine i Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske održali su 25. novembra, zajedničku sednicu na kojoj su razmotrili bezbednosnu situaciju u Republici Srbiji i Republici Srpskoj i govorili o zakonodavnom okviru i aktivnostima odbora.


Marija Obradović, predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove poželela je dobrodošlicu kolegama iz Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske i dodala da se nada učvršćivanju saradnje dva odbora.

Odbori su u nastavku sednice razmenili iskustva o načinu rada.

Milanko Mihajlica, predsednik Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske obrazložio je način rada Odbora i aktivnosti kojima se bavi i napomenuo da, kada je u pitanju bezbednosna situacija u Republici Srpskoj, postoji više hiljada potencijalnih lica koja bi mogla da izvedu, ili na bilo koji način učestvuju u terorističkim napadima, ali da je, i pored ovih izazova, stanje bezbednosti zadovoljavajuće. Mihajlica je takođe dodao da su planovi Odbora u bliskoj budućnosti da organizuje skupove protiv terorizma i organizovanog kriminala i pozvao članove Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine Republike Srbije da izmu učešće na njima.

Mihajlica je istakao da se Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske ugleda na rad i iskustvo Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine Republike Srbije i poželeo da se postojeći odnosi dva odbora još više unaprede.

Marija Obradović predočila je kolegama iz Republike Srpske, da su prethodne nedelje odbori za odbranu i unutrašnje poslove i za kontrolu službi bezbednosti održali zajedničku sednicu, na kojoj su zaključili da je stanje bezbednosti u Republici Srbiji stabilno, i pored aktuelne izbegličke krize i napada u Parizu 13. novembra, kao i da su preduzete adekvatne dodatne mere bezbednosti koje obezbeđuju visok stepen sigurnosti građana.

Na sednici je zaključeno da su mere bezbednosti u Srbiji i Republici Srpskoj na visokom nivou.

Nakon zajedničke sednice predsednici dva odbora održali su zajedničku konferenciju za novinare. Snimak konferencije možete pogledati ovde.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Marija Obradović.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Sreda, 25. novembar 2015. | 45. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove 25.11.2015.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 24. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja