Ponedeljak, 11. februar 2019.

40. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

Na sednici održanoj 11. februara članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Transportne zajednice o sedištu Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Demokratske Socijalističke Republike Šri Lanke, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kanade o vazdušnom saobraćaju, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Indije i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan.


Predloge zakona obrazložio je pomoćnik ministra u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić.

Kada je reč o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Transportne zajednice o sedištu Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, Zoran Ilić je upoznao članove Odbora sa podatkom da je na Ministarskom savetu Transportne zajednice, koji je održan 6. decembra 2017. godine u Briselu, Republika Srbija formalno dobila da sedište Stalnog Sekretarijata Transportne zajednice bude u Beogradu.

U nastavku sednice, pomoćnik ministra obrazložio je i set zakona koji se odnosi na sporazume o vazdušnom saobraćaju, istakavši da se oni, kao i svi ostali sporazumi o vazdušnom saobraćaju, generišu na osnovu Čikaške konvencije potpisane 1944. godine, kada je osnovana Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva. Ovi sporazumi predstavljaju standardne, tranzicione sporazume i spadaju u red modernijih zakona.

Nakon kraće rasprave, članovi Odbora su većinom glasova predložili Narodnoj skupštini da prihvati gore navedene predloge zakona.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Vladimir Orlić, Stefana Miladinović, Dalibor Radičević, Jasmina Karanac, Ognjen Pantović, Olivera Pešić, Goran Kovačević i Jovica Jevtić


Odbori vezani za ovu aktivnost

Video (1)

Ponedeljak, 11. februar 2019. | 40. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije 11.02.2019.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
četvrtak, 22. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja