Ponedeljak, 1. mart 2021.

22. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 1. marta 2021. godine, razmotren je u načelu, Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu LD 2034 (2020) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam – Infrastruktura u kulturi, koji je podnela Vlada Reublike Srbije.


Sednici su prisustvovale, ispred Ministarstva kulture i informisanja Tatjana Bojić Jurić, a u ime Ministarstva finansija Ema Dragulj.

Odbor je ocenio da je Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu LD 2034 (2020) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam – Infrastruktura u kulturi, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Jelene Žarić Kovačević, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Nevena Veinović, Vojislav Vujić, Željko Tomić, Olja Petrović, Vuk Mirčetić, Luka Kebara, Uglješa Mrdić, Dubravka Kralj, Toma Fila, Arpad Fremond, Ilija Matejić, Milenko Jovanov i Violeta Ocokoljić.


Odbori vezani za ovu aktivnost