Sreda, 10. oktobar 2018.

22. sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

Odbor za kontrolu službi bezbednosti na 22. sednici održanoj 10. oktobra 2018. godine razmatrao je i usvojio Izveštaj o radu Bezbednosno-informativne agencije i Izveštaj o stanju bezbednosti Republike Srbije za prethodni period. Direktor Agencije Bratislav Gašić i pripadnici Agencije informisali su članove Odbora o aktuelnom stanju bezbednosti u Republici Srbiji.


Ocenjeno je da je stanje bezbednosti u Republici Srbiji stabilno i pored kontinuirane izloženosti naše države različitim bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama čije je ispoljavanje manjeg ili većeg intenziteta. Posebno su sagledani aktuelni rizici i pretnje globalnog i regionalnog karaktera značajni za bezbednost Republike Srbije i njenih građana.

Pozitivno je ocenjena intenzivna saradnja sa drugim subjektima bezbednosno-obaveštajnog sistema odgovornim za nacionalnu bezbednost kao i sa ostalim državnim organima i institucijama na zaštiti nacionalne bezbednosti i izvršavanju zajedničkih zadataka.

Pozdravljeno je stalno unapređenje bilateralne i multilateralne saradnje sa partnerskim bezbednosno-obaveštajnim službama, kao i državnim organima Republike Srbije koje Agencija ostvaruje u cilju pravovremenog i adekvatnog suprotstavljanja rizicima i pretnjama po bezbednost, kao i radi ostvarivanja interesa naše zemlje.

Odbor je pozitivno ocenio profesionalno postupanje i rad pripadnika Bezbednosno-informativne agencije u izveštajnom periodu i dao punu podršku Agenciji u ostvarivanju njenih prioritetnih zadataka na zaštiti bezbednosnih i drugih interesa Republike Srbije i njenih građana.

Članovi Odbora pozitivno su ocenili angažovanje pripadnika Agencije na realizaciji težišnih zadataka u obavljanju poslova zaštite Ustavom utvrđenog poretka i bezbednosti Republike, suprotstavljanja organizovanom kriminalu i delatnostima usmerenim ka vršenju krivičnih dela sa elementom inostranosti, unutrašnjeg i međunarodnog terorizma i najtežih oblika krivičnih dela protiv čovečnosti i međunarodnog prava.

Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30