Sreda, 13. novembar 2013.

18. sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

Dana 13. novembra 2013. godine, Odbor za odbranu i unutrašnje poslove i Odbor za kontrolu službi bezbednosti održali su zajedničku sednicu, koja je bila zatvorena za javnost na osnovu Odluke Odbora za kontrolu službi bezbednosti o načinu održavanja sednice Odbora na kojoj se razmatraju tajni podaci i predloga grupe od sedam članova Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, podnetim u skladu sa Poslovnikom Narodne skupštine.


Na poziv oba odbora, sednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Vojnobezbednosne agencije i Vojnoobaveštajne agencije.

Članovi dva odbora su od strane predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova i službi bezbednosti informisani o delovanju ekstremnih navijačkih grupa i ekstremističkih organizacija na teritoriji Republike Srbije.

U toku diskusije je istaknuto da problem negativnog delovanja ekstremnih navijačkih grupa i ekstremističkih organizacija zahteva angažovanje svih državnih struktura oličenih pre svega u policiji, sudstvu i tužilaštvu i da Odbor za odbranu i unutrašnje poslove i Odbor za kontrolu službi bezbednosti pružaju punu podršku svim državnim organima u obavljanju svih aktivnosti u okviru njihovih nadležnosti na planu suzbijanja protivpravnog i kriminalnog delovanja navijačkih grupa, a naročito u pogledu preventivnog delovanja u cilju eliminisanja uzroka ovih društveno negativnih pojava koje su eskalirale u prethodnom periodu.

Članovi odbora su izrazili želju da u narednom periodu budu informisani o aktivnostima organa bezbednosti na ovom planu i spremnost da budu aktivno uključeni i u skladu sa svojim delokrugom, kroz unapređenje normativnog okvira, daju svoj puni doprinos u suprotstavljanju razmatranih bezbednosnih pretnji.

Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 10. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja