Četvrtak, 10. februar 2022.

16. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

Na sednici Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, održanoj 10. februara 2022. godine, članovi Odbora razmotrili su Izveštaj o radu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za period od 1. aprila 2021. godine do 30. juna 2021. godine; period od 1. jula 2021. godine do 30. septembra 2021. godine i za period od 1. oktobra 2021. godine do 31. decembra 2021. godine.


Članovi Odbora razmotrili su Osnovu za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Međunarodne finansijske korporacije o saradnji u pripremi projekata javno-privatnog partnerstva u oblasti infrastrukture i teksta Sporazuma između Vlade republike Srbije i Međunarodne finansijske korporacije o saradnji u pripremi projekata javno-privatnog partnerstva u oblasti infrastrukture, radi davanja saglasnosti za privremenu primenu Sporazuma do njegovog stupanja na snagu, koji je podnela Vlada.

Pomenute izveštaje obrazložio je predstavnik Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija državni sekretar Milan Dobrijević i tom prilikom upoznao članove Odbora sa normativnim poslovima i aktivnostima u pomenutom periodu. On je istakao da je Ministarstvo pojačalo aktivnosti u oblasti digitalnih veština, posebno u oblasti bezbednosti dece na internetu. Podsetio je na veliki, kapitalni projekat „Povezane škole“, koji predviđa sveobuhvatno unapređenje informaciono-komunikacione infrastrukture u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji. Naveo je da je Ministarstvo mnogo truda uložilo u potpisivanje sporazuma sa mnogim zemljama u okruženju o priznavanju sertifikata o vakcinaciji, čime je omogućeno građanima i turističkoj privredi da funkcionišu mnogo bolje.

Predstavnica Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija načelnica Odeljenja za poštanski saobraćaj i nadzor Marija Vučinić istakla je da je Vlada u izveštajnom periodu donela Strategiju razvoja poštanskih usluga u Republici Srbiji za period 2021–2025. godine, na kojoj je radila Radna grupa koju su činili predstavnici ministarstva, RATEL, Privredne komore Srbije i drugih relevantnih institucija.

Takođe, kad je reč o inspekcijskom nadzoru u oblasti poštanskih usluga, navela je da je u pomenuta tri kvartala izvršeno oko 1.000 nadzora, redovnih, vanrednih, posrednih i neposrednih.

Nakon kraće rasprave koja je usledila, članovi Odbora su jednoglasno prihvatili informacije o radu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za pomenute periode.

Na kraju sednice, Odbor je jednoglasno doneo Odluku kojom se daje saglasnost Vladi za privremenu primenu Osnove za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Međunarodne finansijske korporacije o saradnji u pripremi projekata javno-privatnog partnerstva u oblasti infrastrukture i teksta Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Međunarodne finansijske korporacije o saradnji u pripremi projekata javno-privatnog partnerstva u oblasti infrastrukture, do njegovog stupanja na snagu.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Bojan Torbica, Goran Pekarski, Dejan Kesar, Predrag Milošević, Nataša Jovanović, Andrijana Pupovac, Zoran Bojanić i Ivana Nikolić.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
sreda, 6. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja