Sreda, 26. februar 2020.

148. sednica Odbora ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici Odbora održanoj 26. februara, članovi Odbora razmotrili su, u pojedinostima i u načelu, više predloga zakona koji su uvršteni na dnevni red Dvadeset šestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu


Na Predlog zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, podneto je ukupno 38 amandmana. Članovi Odbora ocenili su da amandman na član 5. Predloga zakona nije u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije, dok preostali amandmani jesu.

Na Predlog zakona o dopuni Zakona o parničnom postupku, podneto je ukupno pet amandmana, članovi Odbora ocenili su da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o obligacionim odnosima, podneto je ukupno šest amandmana, članovi Odbora ocenili su da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, podneto je ukupno 58 amandmana, članovi Odbora ocenili su da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o igrama na sreću, podneto je ukupno 57 amandmana, članovi Odbora ocenili su da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Republici Srbiji, podneto je ukupno 86 amandmana, članovi Odbora ocenili su da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Članovi Odbora razmotrili su u načelu Predlog zakona o izmeni Zakona o oružju i municiji, koji su podneli narodni poslanici Marijan Rističević, Đorđe Komlenski i Bojan Torbica i ocenili da je isti u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Odbor je ocenio da je Predlog zakona o potvrđivanju Protokola o izmenama i dopunama Konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Članovi Odbora ocenili su da je Predlog zakona o potvrđivanju Aneksa I Sporazuma o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavao Đorđe Komlenski, predsednik Odbora, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Neđo Jovanović, Bojan Torbica, Jelena Žarić Kovačević, Petar Petrović, Aleksandra Majkić, Vesna Marković, Srbislav Filipović i dr Balint Pastor.


Odbori vezani za ovu aktivnost

Video (1)

Sreda, 26. februar 2020. | 148. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo 26.02.2020.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1