Utorak, 18. februar 2020.

145. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici održanoj, 18. februara, članovi Odbora razmotrili su predložene zakone dnevnog reda Dvadeset petog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.


Odbor je ocenio da su Predlog zakona o memorijalnom centru „Staro sajmište“, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat akceleracije inovacija i podsticanja rasta preduzetništva u Republici Srbiji) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Zajam za ugovaranje stranog projekta o izgradnji) za Projekat izgradnje toplovoda Obrenovac - Novi Beograd, između kineske Export-Import banke, kao zajmodavca i Republike Srbije, koju zastupa Vlada Republike Srbije postupajući preko Ministarstva finansija, kao zajmoprimca i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koje se pružaju u Republici Srbiji i Republici Severnoj Makedoniji, koje je podnela Vlada, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Takođe, Odbor je ocenio da u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Republike Srbije, s jedne strane i Evroazijske ekonomske unije i njenih država članica s druge strane, koji je podnela Vlada, kao i Predlog zakona o potvrđivanju dodatog Protokola 6 o trgovini uslugama Sporazuma o izmeni i pristupanju Sporazumu o slobodnoj trgovini u Centralnoj Evropi, koji je podnela Vlada.

U nastavku sednice, članovi Odbora razmotrili su i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, koji je podnela narodna poslanica Katarina Rakić i ocenili da je podneti Predlog u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komleski, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora: doc. dr Mihailo Jokić, Vesna Marković, Aleksandra Majkić, dr Dragana Barišić, Neđo Jovanović, Elvira Kovač, Jelena Žarić Kovačević i Petar Petrović.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Utorak, 18. februar 2020. | 145. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo 18.02.2020.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2