Četvrtak, 2. decembar 2021.

13, 14. i 15. sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

Odbor za kontrolu službi bezbednosti na odvojenim sednicama razmatrao je i usvojio redovne izveštaje službi bezbednosti: Bezbednosno-informativne agencije, Vojnobezbednosne agencije i Vojnoobaveštajne agencije.


Odbor za kontrolu službi bezbednosti razmatrao je i usvojio Izveštaj o radu i Izveštaj o stanju bezbednosti u Republici Srbiji, koje je podnela Bezbednosno-informativna agencija, kao i Izveštaj o radu Vojnobezbednosne agencije i Izveštaj o radu Vojnoobaveštajne agencije. Izveštaji službi bezbednosti obuhvataju period od 1. aprila do 30. septembra 2021. godine, a predstavili su ih direktori navedenih službi, sa saradnicima.

Članovi Odbora ocenili su da su predstavljeni izveštaji detaljni, kvalitetni i pružaju sveobuhvatan uvid u rad i rezultate službi bezbednosti u izveštajnom periodu. Službe bezbednosti u izveštajnom periodu, iako su i dalje radile u specifičnim okolnostima, izazvanim pandemijom virusa korona, uspele su da realizuju sve planirane i vanredne zadatke i da odgovore svim bezbednosnim izazovima.

Pozdravljena je međuagencijska saradnja, kao i saradnja službi bezbednosti sa drugim državnim organima ali i sa stranim partnerskim službama. Ova saradnja doprinosi blagovremenom otkrivanju rizika po bezbednost Republike Srbije i pravovremenom preduzimanju efikasnih mera na njihovom otklanjanju.

Tokom diskusije, direktori službi bezbednosti dali su članovima Odbora odgovore na pitanja i pojašnjenja u vezi sa razmatranim izveštajima. Na sednicama je data puna podrška službama bezbednosti da i ubuduće efikasno izvršavaju postavljene zadatke i štite interese građana Republike Srbije u domenu svojih nadležnosti.

Sednicama, koje su bile zatvorene za javnost, predsedavao je mr Igor Bečić, predsednik Odbora.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
nedelja, 26. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja