Utorak, 28. decembar 2021.

12. sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva

Na sednici Odbora održanoj 28. decembra 2021. godine, članovi Odbora razmatrali su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, u načelu, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o uslovima za slobodan pristup tržištu rada na Zapadnom Balkanu i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o povezivanju šema elektronske identifikacije građana Zapadnog Balkana.


Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, obrazložila je predstavnica Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čamagić. Istakla je da odredbe ovog zakona predstavljaju deo ukupne društvene brige o deci i doprinose poboljšanju uslova za zadovoljavanje osnovnih potreba dece, daju poseban podsticaj za rađanje dece i pružaju podršku materijalno ugroženim porodicama.

Odbor je nakon kraće diskusije predložio Narodnoj skupštini da prihvati pomenuti Predlog zakona.

Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o uslovima za slobodan pristup tržištu rada na Zapadnom Balkanu obrazložila je predstavnica Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Sanja Gavranović, a članovi Odbora su većinom glasova predložili Narodnoj skupštini da prihvati Predlog zakona.

Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o povezivanju šema elektronske identifikacije građana Zapadnog Balkana obrazložio je predstavnik Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Sava Savić, članovi Odbora su većinom glasova predložili Narodnoj skupštini da prihvati Predlog zakona.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Radovan Tvrdišić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Milanka Jevtović Vukojičić, Radovan Arežina, Vladimir Grahovac, Josip Broz, dr Emeše Uri, Vesna Krišanov, Milosav Milojević, Vesna Knežević, Branimir Spasić, Biljana Jakovljević i Ana Miljanić.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Utorak, 28. decembar 2021. | 12. sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva 28.12.2021.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4