Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Pancevo

Četvrtak, 5. decembar 2013.

12. sednica Odbora za prava deteta

Na sednici Odbora za prava deteta, koja je održana u Pančevu, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), predstavnici lokalne samouprave predstavili su članovima Odbora modele brige o deci i mladima u gradu Pančevu.


5. decembar 2013. Učesnici 12. sednice Odbora za prava deteta

5. decembar 2013. Učesnici 12. sednice Odbora za prava deteta

Predsednik Odbora dr Nebojša Stefanović, naveo je da je razlog održavanja sednice Odbora u Pančevu činjenica da je taj grad doneo Gradsku odluku o socijalnoj zaštiti i Gradsku odluku o finansijskoj podršci porodicama s decom. On je istakao da je Odbor zainteresovan da se upozna sa angažovanjem svih relevantnih organa i institucija na lokalnom nivou, kada je u pitanju poboljšanje položaja i ostvarivanje prava dece iz osetljivih grupa, kao što su deca sa smetnjama u razvoju, deca sa invaliditetom, romska deca, kao i deca iz porodica koja žive ispod linije siromaštva.
Gradonačelnik Pančeva, Pavle Radanov poželeo je dobrodošlicu predsedniku i članovima Odbora i izrazio zadovoljstvo zbog održavanja sednice Odbora za prava deteta u Pančevu.
Suzana Jovanović, član gradskog veća govorila je o modelima brige o deci i mladima u gradu Pančevu, a Gordana Nikolić, sekretar Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja, predstavila je Izveštaj o radu Interresorne komisije grada Pančeva.
Miodrag Radojković, član Gradskog veća predstavio je članovima Odbora prakse osnovnih i srednjih škola u Pančevu u oblasti inkluzivnog obrazovanja, a o stepenu razvijenosti hranitenjstva i usvojenja, kao i dopunskih programa lokalne zajednice u ovoj oblasti govorila je Lidija Panajotović, predstavnik Centra za socijalni rad „Solidarnost“ Pančevo.

Nakon sednice, predsednik i članovi Odbora posetili su gimnaziju „Uroš Predić“, gde su razgovarali sa direktorom Gimnazije, kao i učenicima i starešinom odeljenja u kome je učenik sa invaliditetom. Takođe, predsednik i članovi Odbora obišli su i PU „Dečja radost“, gde im su im predstavnici PU „Dečja radost“ i udruženja „VelikiMali“ predstavili program rada sa decom sa smetnjama u razvoju, koja su uključena u redovne grupe u vrtiću.

Sednici je predsedavao dr Nebojša Stefanović, predsednik Odbora.


Video (1)

Četvrtak, 5. decembar 2013. | 12. sednica Odbora za prava deteta 05.12.2013.

Pancevo: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Petak, 12. decembar 2014. Peta sednica Odbora za prava deteta Sremski Karlovci Ima fotografija Ima video snimaka
Utorak, 20. novembar 2012. Četvrta sednica Odbora za prava deteta Novi Sad Ima fotografija

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.