Utorak, 6. decembar 2022.

11. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

Na sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, održanoj 6. decembra 2022. godine, razmotreni su predlozi zakona koje je podnela Vlada, u pojedinostima.


Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu, sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2023. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2023. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika za 2023. godinu i Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Nacionalne službe za zapošljavanje za 2023. godinu. Na ovaj Predlog zakona podneto je 178 amandmana. Vlada i Odbor nisu prihvatili predložene amandmane narodnih poslanika.

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, na koji su podneta četiri amandmana. Vlada i Odbor nisu prihvatili predložene amandmane.

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, na koji su podneta dva amandmana, a koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu. Na ovaj Predlog zakona podneto je 63 amandmana, koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, na koji su podneta dva amandmana, a koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, na koji je podneto 38 amandmana. Vlada i Odbor nisu prihvatili predložene amandmane.

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, na koji je podneto pet amandmana. Vlada i Odbor nisu prihvatili predložene amandmane.

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama, na koji su podneta tri amandmana. Vlada i Odbor nisu prihvatili predložene amandmane.

Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama. Na ovaj Predlog zakona podnet je jedan amandman i to na član 2. koji je podnela narodna poslanica dr Aleksandra Tomić, a koji su Vlada i Odbor prihvatili.

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskom fakturisanju, na koji je podneto 49 amandmana. Vlada i Odbor su prihvatili jedan amandman i to na član 2. koji je podnela narodna poslanica dr Aleksandra Tomić, dok ostali amandmani nisu prihvaćeni.

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji, na koji su podneta 34 amandman, koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Predloga zakona o zaduživanju Republike Srbije kod NLB Komercijalne banke AD Beograd za potrebe finansiranja Projekta izgradnje državnog puta IB reda, deonica brze saobraćajnice: auto-put E-75 Beograd – Niš (petlja „Požarevac“) – Požarevac (obilaznica) – Veliko Gradište – Golubac (Dunavska magistrala). Na ovaj Predlog zakona podneta su dva amandmana, koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat čiste energije i energetske efikasnosti za građane) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Na ovaj Predlog zakona podnet je jedan amandman, koji Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Veroljub Arsić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: mr Svetlana Milijić, dr Aleksandra Tomić, Rozalija Ekres, Milica Obradović, Nikola Radosavljević, Nebojša Cakić, Zoran Stojanović, Biljana Ilić Stošić, Ana Beloica i Snežana Paunović.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Utorak, 6. decembar 2022. | 11. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava 06.12.2022.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
ponedeljak, 6. februar