Utorak, 23. april 2019.

105. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici održanoj 23. aprila 2019. godine, članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmotrili su amandmane na više predloga zakona koji se nalaze na dnevnom redu Četvrte sednice Prvog redovnog zasedanja.


Na Predlog zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima podneto je ukupno 27 amandmana, a članovi Odbora su ocenili da su svi u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o dopuni Zakona o budžetskom sistemu podneto je ukupno šest amandmana, članovi Odbora ocenili su da su svi u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o zapošljavanju stranaca podneto je ukupno osam amandmana, članovi Odbora ocenili su da su svi u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o strancima, podneto je ukupno 16 amandmana, članovi Odbora ocenili su da su svi u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmeni Zakona o upravljanju aerodromima podneto je ukupno šest amandmana, članovi Odbora ocenili su da amandman koji je podnela Vjerica Radeta na naslov Predloga zakona nije u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije, dok su ostalih pet u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji podneto je ukupno 29 amandmana, članovi Odbora ocenili su da su svi u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o žičarama za transport lica podneto je ukupno 23 amandmana, članovi Odbora ocenili su da pet amandmana nije u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije, dok su preostali u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju podneto je ukupno 15 amandmana, članovi Odbora ocenili su da su svi u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmeni i dopuni zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, podneto je ukupno šest amandmana, članovi Odbora ocenili su da su svi u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre podneto je ukupno tri amandmana, članovi Odbora ocenili su da su svi u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar podneto je ukupno 18 amandmana, članovi Odbora ocenili su da su svi u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Vesna Marković, Neđo Jovanović, Krsto Janjušević, Bojan Torbica, Jelena Žarić Kovačević, Petar Petrović, Milena Ćorilić i Aleksandar Marković.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Utorak, 23. april 2019. | 105. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo 23.04.2019.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3