Sreda, 11. decembar 2019.

100. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava su, na sednici od 11. decembra, razmotrili u pojedinostima Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.


Na Predlog zakona podneto je 15 amandmana, koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

U nastavku sednice razmotreno je više predloga zakona predloženih za dnevni red Devete sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2019.godini.

Članovi Odbora prihvatili su predlog predsednice Odbora da se obavi zajednički načelni pretres o tačkama 2. do 9. i zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 10. do 16. dnevnog reda sednice.

Odbor je razmotrio u načelu Predlog zakona o javnim nabavkama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom dugu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, Predlog zakona o dopunama Zakona o Carinskoj tarifi,Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o duvanu.

Razmotreni su i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Slovačke Republike o regulisanju duga Republike Srbije prema Slovačkoj Republici, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država sa ciljem poboljšanja usaglašenosti poreskih propisa na međunarodnom nivou i primene FATKA propisa, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o odobrenju državnog izvoznog kredita Vladi Republike Srbije,Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Banca Intesa a.d. Beograd i Raiffeisen Banka a.d. Beograd po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad, po osnovu ugovora o kreditu za izgradnju razvodnog gasovoda Aleksandrovac-Brus-Kopaonik-Raška-Novi Pazar-Tutin (III faza), Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora Autoput E-80 deonica Niš-Merdare Faza 1, između Republike Srbije i Evropske investicione banke, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o uzajamnom priznavanju odobrenja ovlašćenih privrednih subjekata za sigurnost i bezbednost (AEOS) i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o izmenama i dopunama, koji se odnosi na Sporazum o finansiranju, originalno potpisan 9. novembra 2016. godine između Republike Srbije i Nemačke razvojne banke „KfW“, Frankfurt na Majni i Posebnog sporazuma uz Sporazum o finansiranju.

Predložene zakone obrazložili su, u ime predlagača, predstavnici Ministarstva za finansije, Uprave za javni dug, Uprave za trezor, Uprave za duvan, Uprave za igre na sreću, Uprave za sprečavanje pranja novca, Uprave za javne nabavke, Centralnog registra za obavezno socijalno osiguranje i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Po obavljenoj raspravi članovi Odbora prihvatili su sve predloge zakona.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Bojanić, Srbislav Filipović, Tanja Tomašević Damnjanović, Sonja Vlahović, Gorica Gajić, Goran Kovačević, Momo Čolaković, Olivera Pešić, dr Milorad Mijatović i Đorđe Milićević.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Sreda, 11. decembar 2019. | 100. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava 11.12.2019.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5