24. decembar 2012. 10. sednica Drugog redovngo zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2012. godini (foto TANJUG)

24. decembar 2012. 10. sednica Drugog redovngo zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2012. godini (foto TANJUG)

Ponedeljak, 24. decembar 2012.

10. sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2012.godini

Predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović sazvao je 10.sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2012.godini, za ponedeljak, 24.decembar 2012.godine, sa početkom u 12 časova.


Narodna skupština usvojila je sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o javnim nabavkama, koji je podnela grupa od 138 narodnih poslanika;
2. Predlog zakona o Razvojnom fondu Autonomne Pokrajine Vojvodine, koji je podnela Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine;
3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici, koji je podnela Vlada;
4. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma izmeđi Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Italije o saradnji u oblasti energetike, koji je podnela Vlada;
5. Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Deutsche bank AG London po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad radi realizacije Projekta Južni tok, koji je podnela Vlada;
6. Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Credit Suisse bank London, Vojvođanske banke a.d. Novi Sad, UniCredit Bank Srbija a.d. Beograd i Deutsche Bank AG London po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad, koji je podnela Vlada;
7. Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Komercijalne banke a.d. Beograd i AIK banke a.d. Niš, po zaduženju Galenike a.d. Beograd, koji je podnela Vlada;
8. Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Banca Intesa a.d. Beograd po zadiženju Akcionarskog društva za vazdušni saobraćaj „JAT Airways“ a.d. Beograd, koji je podnela Vlada i
9. Predlog odluke o izboru članova Programskog odbora Radiodifuzne ustanove Srbije, koji je podneo Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine.

Narodna skupština prihvatila je predlog narodne poslanice Marije Obradović da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 2,3,4,5,6,7. i 8. dnevnog reda sednice.

Prvog dana rada Narodna skupština započela je načeni pretres o Predlogu zakona o javnim nabavkama, koji je obrazložio predstavnik predlagača, narodni poslanik Veroljub Arsić.

Drugog dana rada, 26. decembra, Narodna skupština nastavila je načeni pretres o Predlogu zakona o javnim nabavkama.

U prepodnevnom delu rada, Narodna skupština je obavila načelni pretres o ovom Predlogu zakona, a u popodnevnom delu rada započela zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 2, 3, 4, 5, 6, 7. i 8. dnevnog reda sednice. Predložene zakone obrazložili su predstavnici predlagača, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić i ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović.

Do kraja dana, Narodna skupština obavila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o Predlogu zakona o Razvojnom fondu Autonomne Pokrajine Vojvodine, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici, Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma izmeđi Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Italije o saradnji u oblasti energetike, Predlogu zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Deutsche bank AG London po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad radi realizacije Projekta Južni tok, Predlogu zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Credit Suisse bank London, Vojvođanske banke a.d. Novi Sad, UniCredit Bank Srbija a.d. Beograd i Deutsche Bank AG London po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad,Predlogu zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Komercijalne banke a.d. Beograd i AIK banke a.d. Niš, po zaduženju Galenike a.d. Beograd i o Predlogu zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Banca Intesa a.d. Beograd po zadiženju Akcionarskog društva za vazdušni saobraćaj „JAT Airways“ a.d. Beograd.

Trećeg dana rada, 27. decembra, Narodna skupština obavila je pretres o Predlogu odluke o izboru članova Programskog odbora Radiodifuzne ustanove Srbije, koji je podneo Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine.

Pre prelaska na rad po dnevnom redu, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Neven Cvetićanin, Žika Gojković, Miljenko Dereta, Miroslav Markićević, Milica Vojić Marković i Jelena Trivan zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U popodnevnom delu sednice, Narodna skupština vodila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o javnim nabavkama.

Četvrtog dana rada, 28.decembra, Narodna skupština obavila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o javnim nabavkama.

Do kraja dana, Narodna skupština je obavila pretres u pojedinostima i u Predlogu zakona o Razvojnom fondu Autonomne Pokrajine Vojvodine, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici, Predlogu zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Deutsche bank AG London po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad radi realizacije Projekta Južni tok, Predlogu zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Credit Suisse bank London, Vojvođanske banke a.d. Novi Sad, UniCredit Bank Srbija a.d. Beograd i Deutsche Bank AG London po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad,Predlogu zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Komercijalne banke a.d. Beograd i AIK banke a.d. Niš, po zaduženju Galenike a.d. Beograd i o Predlogu zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Banca Intesa a.d. Beograd po zaduženju Akcionarskog društva za vazdušni saobraćaj „JAT Airways“ a.d. Beograd.

Petog dana rada, 29. decembra, Narodna skupština obavila je jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izmeni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.

Pošto je Narodna skupština zaključila pretres o svim tačkama dnevnog reda Desete sednice Drugog redovnog zasedanja, predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović odredio je subotu, 29. decembar 2012. godine, sa početkom u 10,20 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Desete sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2012. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje 29. decembra 2012. godine, Narodna skupština je većinom glasova usvojila Predlog zakona o javnim nabavkama, Predlog zakona o Razvojnom fondu Autonomne Pokrajine Vojvodine, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Italije o saradnji u oblasti energetike, Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Deutsche bank AG London po zaduženju Javnog preduzeća ''Srbijagas'' Novi Sad radi realizacije Projekta Južni tok, Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Credit Suisse bank London, Vojvođanske banke a.d. Novi Sad, UniCredit Bank Srbija a.d. Beograd i Deutsche bank AG London po zaduženju Javnog preduzeća ''Srbijagas'' Novi Sad, Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Komercijalne banke a.d. Beograd i AIK banke a.d. Niš, po zaduženju Galenike a.d. Beograd i Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Banca Intesa a.d. Beograd po zaduženju Akcionarskog društva za vazdušni saobraćaj ''JAT Airways'' a.d. Beograd.
Većinom glasova, Narodna skupština usvojila je i Predlog odluke o izboru članova Programskog odbora Radiodifuzne ustanove Srbije i Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije.

U Danu za glasanje, Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika i odlučila da nije bilo povrede Poslovnika.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje svih tačaka dnevnog reda ovog zasedanja i odlučivanje o njima, predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović zaključio je Desetu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2012. godini.
Predsednik Narodne skupštine poželeo je narodnim poslanicima sve najbolje u 2013. godini i, u ime narodnih poslanika i u svoje ime, čestitao Novu godinu svim građanima Republike Srbije.

Na kraju Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2012. godini intonirana je himna “Bože pravde“, koju je izveo hor Nacionalnog ansambla ”Kolo”.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2