30. jun 2021. Učesnici sastanka

30. jun 2021. Učesnici sastanka

Sreda, 30. jun 2021.

Članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Albanijom razgovarali sa ministrom turizma i životne sredine Albanije

Članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Albanijom, na čelu sa predsednikom Grupe Srbislavom Filipovićem, sastali su se danas u Narodnoj skupštini sa ministrom turizma i životne sredine Republike Albanije Blendijem Klosijem.


Predsednik PGP Srbislav Filipović istakao je da su Srbi i Albanci dva najbrojnija naroda na Balkanu i da stabilnost ovog regiona zavisi upravo od međusobno dobrih odnosa i saradnje. Bitno je razgovarati, o svim temama i pitanjima, čak i o onim oko kojih se ne slažemo, naveo je Filipović. On je dodado i da je zajednički interes Srbije i Albanije stabilnost, ekonomski napredak i evropske integracije i izneo uverenje da naša dva naroda mogu mnogo toga da postignu kroz bolje upoznavanje i saradnju, čemu veliki doprinos mogu dati parlamentarci, kao direktno birani predstavnici građana. Filipović je u razgovoru naveo i da poslednjih nekoliko godina postoji velika zainteresovanost naših građana za albansko primorje, kao i da je za Srbiju važno da se uvećaju turističke posete i privredna saradnja.

Ministar turizma i životne sredine Albanije Blendi Klosi je izrazio zadovoljstvo posetom i mogućnošću da razgovara o turizmu, koji je od velike važnosti za Albaniju. Ineteres obe države je da se uvećaju turističke posete i razmene, naveo je on. Povećanjem broja turista, stvaramo ambasadore prijateljstva, čime se povećava i međusobno razumevanje i potreba za saradnjom naše dve zemlje, istakao je Klosi.

Sastanku su prisustvovali i članovi PGP Snežana Paunović, Dragomir Karić, Uglješa Mrdić i Nenad Mitrović, kao i ambasador Albanije u Srbiji Ilir Bočka.

Oni su u razgovoru potvrdili važnost saradnje Srbije i Albanije, kojoj veliki doprinos mogu dati palramentarci. Ukazali su na značaj turizma i izgradnje saobraćajne infrastrukture, u cilju boljeg povezivanja dva naroda. Sagovornici su posebnoi pohvalili inicijativu „Mali Šengen“, koju su zajednički predstavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
sreda, 6. jul
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja