4. mart 2013. Članovi PGP sa Rusijom na sastanku u ruskoj ambasadi

4. mart 2013. Članovi PGP sa Rusijom na sastanku u ruskoj ambasadi

Utorak, 5. mart 2013.

Članovi PGP sa Rusijom razgovarali sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji

Članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom održali su juče, u ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, prvi sastanak na kome je potvrđena snažna opredeljenost Srbije i Rusije za dalji razvoj međusobne saradnje u svim oblastima.


Domaćini sastanka bili su ambasador Ruske Federacije Nj.E. Aleksandar Čepurin i potpredsednik Narodne skupštine, dr Nenad Popović, koji je ujedno i predsednik PGP sa Rusijom.
Ambasador Čepurin izrazio je zadovoljstvo zbog formiranja PGP sa Rusijom u Narodnoj skupštini. „Formiranje ove Grupe je veoma važno za unapređenje saradnje dve zemlje i siguran sam da će ona doprineti ostvarenju onoga što su objektivne potrebe Srbije“, istakao je Čepurin. On je izrazio spremnost da podrži rad poslaničke grupe prijateljstva predloživši da se u narednom periodu održe dva tematska sastanka na kojima će se razmatrati načini za unapređenje saradnje Srbije i Rusije u oblasti privrede i kulture.
Predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao susretu članova PGP sa Rusijom i ambasadora Ruske Federacije, ukazao je na potrebu bliže međuparlamentarne saradnje dve zemlje i to ne samo među poslanicima, već i među službama dva parlamenta. „Uveren sam da bi rezultat takve saradnje bio usvajanje kvalitetnijih zakona, kao i ukidanje barijera u saradnji dve privrede“, rekao je Stefanović. On je naglasio da su ruske investicije u Srbiju dobrodošle, posebno u oblasti energetike i infrastrukture istakavši da bi to mogao da bude „novi zamajac u ekonomskoj saradnji dve države“.
Predsednik PGP sa Rusijom, potpredsednik Narodne skupštine dr Nenad Popović istakao je da će ova grupa prijateljstva, iako nema izvršnih ovlašćenja, ali sa velikim moralnim autoritetom i uticajem u društvu, biti pokretač saradnje dve zemlje. „Mi ćemo biti oni koji će kroz svoje inicijative ohrabrivati državne organe, privredu, kulturne i naučne institucije, kao i lokalne samouprave Srbije i Rusije da sarađuju“, naveo je Popović. On je još jednom iskazao zahvalnost Ruskoj Federaciji na iskrenoj i principijelnoj podršci Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji.
Poslanička grupa prijateljstva sa Rusijom je najbrojnija grupa prijateljstva u Narodnoj skupštini i broji 53 člana.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
utorak, 17. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja