9. april 2013. Članovi PGP sa Norveškom u razgovoru sa amabasadorom Norveške u Srbiji

9. april 2013. Članovi PGP sa Norveškom u razgovoru sa amabasadorom Norveške u Srbiji

Utorak, 9. april 2013.

Članovi PGP sa Norveškom u Narodnoj skupštini razgovarali sa ambasadorom Norveške

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Kraljevinom Norveške u Narodnoj skupštini prof. dr Ljubiša Stojmirović i članovi Poslaničke grupe sastali su se danas u u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Srbiji Nilsom Ragnarom Kamsvogom (Nils Ragnar Kamsvåg).


Pozdravljajući norveškog ambasadora, Ljubiša Stojmirović je naglasio da dve zemlje povezuje iskreno prijateljstvo i da Srbija veoma ceni podršku i pomoć koju Norveška pruža dugi niz godina kroz različite vrste programa i izdvaja značajna sredstva za razne projekte. Predsednik Poslaničke grupe ukazao je na probleme sa kojima se Srbija danas suočava i istakao da je borba protiv korupcije i kriminala proces koji nije zaustavljen i koji će pomoći da se reše i nagomilani ekonomski problemi.

Ambasador Kamsvog je najavio da će program pomoći Srbiji biti nastavljen i potvrdio da će Kraljevina Norveška i dalje pružati podršku Srbiji u procesu evropskih integracija, sa posebnim akcentom na političke, ekonomske i socijalne reforme. Za Srbiju je značajno da nastavi put ka Evropskoj uniji i brže se uključi u ekonomski život EU i zato Norveška podržava nastavak borbe protiv korupcije i zalaže se za postizanje sporazuma Beograda i Prištine, jer u protivnom gube obe strane, rekao je norveški ambasador.

U razgovoru su učestvovali članovi PGP sa Norveškom prof. dr Mileta Poskurica, Milorad Stošić i Igor Bečić. Oni su takođe izrazili zahvalnost na spremnosti Norveške da nastavi program pomoći Srbiji na njenom putu ka evrointegracijama, sprovođenju reformi i demokratizaciji društva. Ukazali su i na veoma uspešnu dosadašnju saradnju sa norveškom vladom u realizaciji velikog broja projekata u oblasti obrazovanja, zdravstva, sporta i kulture. Istakli su da veoma cene što Norveška podržava Srbiju na evropskom putu i razume kakav značaj ima dobijanja datuma za početak pregovora sa EU i završetak pregovora Beograda i Prištine. Ambasadoru Kamsvogu je upućen poziv da učestvuje na Šestoj olimpijadi sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, koja će se održati u septembru u Vrnjačkoj banji.

Narodni poslanik Srđan Šajn je, učestvujući u razgovoru sa norveškim ambasadorom, zahvalio na velikoj pomoći koju je Kraljevina Norveška pružila na uključivanju marginalnih grupa, posebno Roma, u sve sfere društvenog života u Srbiji. One je pozvao ambasadora Kamsvoga da prisustvuje Prvom sastanku Interparlamentarne grupe Roma izabranih u nacionalnim i regionalnim parlamentima, koji će se održati u maju u Beogradu.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
subota, 21. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja