13.mart 2013. Članovi PGP sa Mađarskom i zamenik ambasadora Mađarske u Srbiji

13.mart 2013. Članovi PGP sa Mađarskom i zamenik ambasadora Mađarske u Srbiji

Sreda, 13. mart 2013.

Članovi PGP sa Mađarskom u Narodnoj skupštini razgovarali sa zamenikom ambasadora Mađarske u Srbiji

Članovi Poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine sa Mađarskom sastali su se danas u Domu Narodne skupštine sa zamenikom ambasadora Mađarske u Srbiji Zoltanom Varga – Hasonitsom (Zoltán Varga-Haszonits).


Predsednica PGP sa Mađarskom, prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković izrazila je zadovoljstvo što zamenik mađarskog ambasadora prisustvuje prvom sastanku ove poslaničke grupe, na kojem je bilo prisutno 15 od ukupno 19 članova. Ocenila je da postoji veliki potencijal za unapređenje parlamentarne saradnje dve zemlje i da grupe prijateljstva mogu značajno doprineti daljem unapređenju te saradnje. Za Srbiju je dragoceno iskustvo Mađarske u procesu evrointegracija i njena podrška našoj zemlji na putu ka EU, a posebno bi bila korisna mađarska iskustva koja se tiču usklađivanja domaćeg zakonodavstva sa evropskim i korišćenja evropskih fondova, rekla je Snežana Bogosavljević Bošković.

Zamenik mađarskog ambasadora Zoltan Varga – Hasonits je istakao da Mađarska, kao susedna zemlja, podržava Srbiju na evropskom putu i da je spremna da ponudi pomoć i svoje iskustvo iz tog procesa. Za Mađarsku je važno da Srbija nastavi da se približava članstvu u EU, jer je to od obostranog interesa i značajno za unapređenje regionalne saradnje, rekao je zamenik ambasadora Mađarske i dodao da postoji spremnost za intenziviranje bilateralne saradnje dve zemlje u narednom periodu.

Članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Mađarskom bili su jedinstveni u oceni da ima dosta prostora za unapređenje saradnje Srbije i Mađarske u mnogim oblastima. Tome doprinosi i međusobno razumevanje i povezanost nacionalnih manjina koje žive u Srbiji i Mađarskoj i pogranična saradnja koja je značajna za obe zemlje. U razgovoru su izrazili očekivanje da će se poslaničke grupe prijateljstva u Parlamentu Mađarske i Narodnoj skupštini uskoro sastati i ostvariti dobru saradnju koja će doprineti daljem unapređenju ukupnih odnosa dve zemlje.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
utorak, 17. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja