10. maj 2023. Članovi PGP sa Kinom u poseti Gradskoj upravi Smedereva i kompaniji HBIS SERBIA

10. maj 2023. Članovi PGP sa Kinom u poseti Gradskoj upravi Smedereva i kompaniji HBIS SERBIA

Sreda, 10. maj 2023.

Članovi PGP sa Kinom u poseti Gradskoj upravi Smederevo i kompaniji HBIS SERBIA

Članovi PGP sa Kinom posetili su danas Smederevo, gde su se prvo sastali sa predstavnicima Gradske uprave Smedereva, a zatim zajedno sa ambasadorkom NR Kine u Srbiji Čen Bo posetili kompaniju HBIS SERBIA, koja posluje u ovom gradu.


U Gradskoj upravi Smedereva članove PGP sa Kinom, njih preko 40, pozdravili su gradonačelnik Smedereva Jovan Beč, kao i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo i predsednica PGP sa Kinom Marina Raguš.

Gradonačelnik Beč je uz dobrodošlicu članovima PGP sa Kinom, između ostalog, istakao značaj koji železara u Smederevu ima za razvoj grada, posebno od dolaska kompanije HBIS SERBIA, koja je pokrenula železaru, ali i uticala na razvoj industrijske zone grada, smanjenje nezaposlenosti u Smederevu i na njegovo ekonomsko osnaživanje. Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo istakla je da je Smederevo simbol srpsko-kineskog čeličnog projateljstva, a predsednica PGP sa Kinom Marina Raguš istakla je da PGP sa Kinom ima svoju mapu puta, koja predviđa posete svim kineskim investicijama u Srbiji. Ona se takođe pozvala na čelično prijateljstvo Srbije i Kine, koje je rezultiralo investiticijama poput ulaganja kompanije HBIS u železaru u Smederevu.

Nakon posete Gradskoj upravi, članovi GPG sa Kinom obišlim su pogone kompanije HBIS SERBIA, odnosno, železare Smederevo i upoznali se sa Novom aglolinijom, koja je u fabrici uvedena prošle godine, a o kojoj im je posebno govorio direktor kompanije Song Sihai.

Nova aglolinija ima moderno eletrofiltersko postrojenje i postrojenje za odsumporavanje na glavnoj tehnološkoj liniji, kao i pet sistema sa vrećastim filterima za prečišćavanje na svim presipnim mestima. Emisije Nove aglolinije su čak pet puta manje od dozvoljenih u EU, a posebno je karakteriše upotreba visokopećnog gasa, što govori da je postrojenje efikasno, da štedi i što je najvažnije da pozitivno utiče na životnu sredinu. Projekte kompanije za unapređenje zaštite životne sredine članovima PGP sa Kinom predstavili su Ljubica Drejk, generalni menadžer zaštite životne sredine, Milovan Tasić, generalni menadžer inženjeringa i investicija i Milorad Minić, generalni menadžer primarne proizvodnje..

Pored predstavnika kompanije, o značaju uvođenja novih tehnologija sa ciljem zaštite životne sredine, o značaju unapređenja odnosa Srbije i Kine, kao i novim zelenim investicijama, ali i o sveukupnoj bilateralnoj saradnji dveju država, govorile su i Marina Raguš, predsednica PGP sa Kinom i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo.


Foto galerija


Video (2)

Sreda, 10. maj 2023. | poseta članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Kinom Gradskoj upravi Smederevo 10.05.2023.

Sreda, 10. maj 2023. | poseta članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Kinom sedištu HBIS SERBIA u Smederevu 10.05.2023.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1