20. februar 2020. Članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti sa pripadnicima Vojske Srbije u bazi „Karaula“

20. februar 2020. Članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti sa pripadnicima Vojske Srbije u bazi „Karaula“

Četvrtak, 20. februar 2020.

Članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti obišli pripadnike Vojske Srbije u bazi „Karaula“

Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti mr Igor Bečić predvodio je delegaciju Odbora koja je sa zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majorom Petrom Cvetkovićem posetila pripadnike Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti.


Članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti obišli su pripadnike Kopnene vojske koji zadatke obezbeđenja administrativne linije i kontrole Kopnene zone bezbednosti izvršavaju u odseku odgovornosti baze „Karaula“. Sa zadacima i organizacijom rada pripadnika Vojske Srbije u bazi i Kopnenoj zoni bezbednosti narodne poslanike je bliže upoznao zamenik komandanta Treće brigade Kopnene vojske pukovnik Dragan Antić. Članovima Odbora su prezentovane obaveze, zadaci i aktivnosti pripadnika Kopnene vojske u bazi „Karaula“. U razgovorima sa pripadnicima Kopnene vojske pozitivno je ocenjen visok nivo posvećenosti i profesionalnosti u obavljanju zadataka i ostvarivanju ciljeva u okviru Kopnene zone bezbednosti.

Članovi Odbora pružili su snažnu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao komandantu Vojske Srbije, u naporima koje ulaže za očuvanje mira i stabilnosti u regionu i zaštiti nacionalnih interesa Republike Srbije i svih njenih građana. Članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti uverili su se u spremnost, obučenost i motivisanost pripadnika Vojske Srbije da odgovore na sve izazove, rizike i pretnje.

Članovi Odbora naveli su da su veoma zainteresovani i da će pratiti najavljenu modernizaciju Kopnene vojske, kao i da su ponosni što pripadnici Vojske Srbije uspešno realizuju sve svoje zadatke i održavaju zahtevani nivo operativnih i funkcionalnih sposobnosti. Istaknuto je da je Vojska Srbije uvek kroz istoriju bila uz svoj narod, te da samo jaka vojska može dati punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu.

Članovi Odbora pozdravili su donete izmene i dopune Zakona o Vojsci Srbije i koje su omogućile da se isprave neke greške iz prošlosti i da se, kako je to i predsednik Vučić tražio, isprave nepravde prema nekim ljudima odnosno podoficirima. Ove izmene omogućile su da 78 podoficira i profesionalnih vojnika bude zaposleno za stalno, čime je Vojska pokazala da gleda u budućnost i misli na svoje ljude. Posle dugog niza godina, bez prijema podoficira u stalni radni odnos, ovo je ogroman korak i veoma značajna poruka za mlade ljude koji se opredeljuju za vojni poziv.

Članovi Odbora naveli su da će se i ubuduće zalagati za još snažniju i opremljeniju Vojsku, ali i za poboljšanje materijalnog položaja njenih pripadnika. U tom smislu veoma je značajno da se nastavi privredni rast Srbije, kako bi se i materijalni položaj pripadnika Vojske poboljšao, a to nikako ne može bez stabilne i bezbedne Srbije. U svemu tome veoma je značajna podrška predsednika Vučića, koji se već godinama zalaže za osnaživanje Vojske ali i poboljšanje položaja njenih pripadnika i kroz povećanje plata i kroz planove stambenog zbrinjavanje.

U delegaciji Odbora pored predsednika Odbora mr Igora Bečića, bili su i narodni poslanici članovi Odbora Marija Obradović, Goran Pekarski i Milorad Mijatović, kao i zamenici članova Odbora Aleksandar Marković, Zvonimir Đokić i Nemanja Radojević.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1