25. septembar 2013. Članovi Odbora za evropske integracije u razgovoru sa parlamentarnom delegacijom Danske

25. septembar 2013. Članovi Odbora za evropske integracije u razgovoru sa parlamentarnom delegacijom Danske

Sreda, 25. septembar 2013.

Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali sa parlamentarnom delegacijom Danske

Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su danas, u Domu Narodne skupštine, sa delegacijom Odbora za evropske poslove Parlamenta Danske koju je predvodila predsednica tog Odbora Eva Hansen.


Članovi danske parlamentarne delegacije interesovali su se za proces sprovođenja reformi u Srbiji u svetlu budućih pregovora o članstvu u EU, ulozi Narodne skupštine u tom procesu, kao i za odnos Srbije prema pitanju Kosova i Metohije.

Predsednica Odbora za evropske integracije Nataša Vučković zahvalila se članovima danske delegacije na podršci koju Danska pruža Srbiji na putu ka Evropskoj uniji. Ona je pomenula da je danas u Briselu počeo tehnički dijalog o članstvu u EU. Vučković je dodala da je SSP počeo sa punom primenom 1. septembra i istakla da je jedan od prioriteta očuvanje dosadašnjih rezultata koji su postignuti, među kojima je i očuvanje bezviznog režima sa evropskim zemljama.

Predstavljajući buduće aktivnosti Narodne skupštine, predsednica Odbora za evropske integracije obavestila je sagovornike da je u pripremi Nacrt rezolucije kojom će se definisati uloga Narodne skupštine u procesu pregovora sa EU. Ona je navela da je važno definisati ulogu, ne samo Odbora za evropske integracije, već i drugih skupštinskih odbora u ovom procesu. Važnu ulogu u procesu pregovora treba da ima i civilno društvo, navela je Vučković.

Učestvujući u razgovoru, članovi Odbora za evropske integracije Vladimir Ilić, Milanka Karić, Jelena Trivan i Dragan Šormaz istakli su čvrsto opredeljenje naše zemlje za punopravno članstvo u EU. Članovi Odbora ukazali su i na značaj primene Briselskog sporazuma i poštovanja prava svih građana na KiM. Ključne oblasti u kojima je potrebna reforma u procesu pregovora, kako su naveli članovi Odbora, biće pravosuđe, borba protiv organizovanog kriminala, privreda i poljoprivreda.

Sastanku su prisustvovali i članovi Odbora Laslo Varga i Karolj Čizik.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
utorak, 17. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja