5. novembar 2013. Članovi Odbora za evropske integracije u razgovoru sa delegacijom Odbora za evropske poslove Senata Francuske

5. novembar 2013. Članovi Odbora za evropske integracije u razgovoru sa delegacijom Odbora za evropske poslove Senata Francuske

Utorak, 5. novembar 2013.

Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali sa delegacijom Odbora za evropske poslove Senata Francuske

Članovi Odbora za evropske integracije sastali su se danas, u Domu Narodne skupštine, sa delegacijom Odbora za evropske poslove Senata Francuske koju je predvodio predsednik Odbora Simon Situr.


U ime Odbora za evropske integracije, članove delegacije francuskog Senata pozdravila je dr Dijana Vukomanović, član Odbora, koja je istovremeno izrazila zadovoljstvo zbog dugogodišnjih prijateljskih odnosa dve zemlje. Ona je zahvalila na podršci koju Francuska pruža Srbiji u trenutku kada se naša zemlja nalazi pred otvaranjem pregovora o članstvu u EU. Vukomanović je istakla posvećenost Vlade Srbije evropskoj budućnosti, rešavanju socijalnih i ekonomskih pitanja i naglasila napore koje Vlada ulaže kako bi se srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji integrisalo u institucije vlasti. Srbija je podjednako posvećena politici dobrosusedskih odnosa rekla je Vukomanović i dodala da Srbija teži normalizaciji odnosa u regionu.
Predsednik Odbora za evropske poslove francuskog Senata Simon Situr pohvalio je anagažovanje i napore koje Srbija ulaže na putu ka Evropskoj uniji. Francuski Senat preduzima konkretne korake kako bi podržao Srbiju na njenom evropskom putu rekao je Situr, ističući nedavno usvojenu Rezoluciju Senata i aktivnosti francuskih poslanika na međunarodnim forumima sa ciljem pružanja podrške Srbiji.
Na sastanku se razgovaralo i o stanju ljudskih prava na Kosovu i Metohiji, ostvarenom napretku u borbi protiv korupcije i kriminala, položaju nacionalnih manjina i slobodi medija. Članovi Odbora za evropske integracije informisali su sagovornike da je u toku izrada Rezolucije kojom će se definisati buduća uloga Narodne skupštine u procesu pregovora, kao i formiranje Parlamentarnog odbora za praćenje sprovođenja SSP-a koji će činiti poslanici Narodne skupštine i Evropskog parlamenta.
Članovi dve delegacije zajednički su konstatovali značajnu ulogu parlamentarne diplomatije i razmene mišljenja i iskustva u unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje.
Sastanku su prisustvovali i članovi Odbora Jadranka Joksimović, Mladen Grujić, Milanka Karić, Jelena Trivan, Vera Paunović i Karolj Čizik.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6