3. april 2013. Članovi Odbora za evropske integracije u razgovoru sa članovima delegacije Odbora za budžet Evropskog parlamenta

3. april 2013. Članovi Odbora za evropske integracije u razgovoru sa članovima delegacije Odbora za budžet Evropskog parlamenta

Sreda, 3. april 2013.

Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali sa delegacijom Odbora za budžet Evropskog parlamenta

Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su danas, u Domu narodne skupštine, sa delegacijom Odbora za budžet Evropskog parlamenta, koju je predvodio Salvador Gariga Poledo.


Na sastanku je bilo reči o procesu evropskih integracija Srbije, sprovođenju reformi i mogućnostima korišćenja pretpristupnih fondova Evropske unije (IPA).
Predsednica Odbora Milica Delević i članovi Odbora upoznali su sagovornike sa radom i nadležnostima Odbora za evropske integracije koje su, kako je navedeno, prevashodno usmerene na kontrolu usklađenosti predloga zakona koji se upućuju Narodnoj skupštini sa evropskim zakonodavstvom. Delević je ukazala na značaj pretpristupnih fondova, naročito u oblastima modernizacije srpske administracije i infrastrukturnih projekata. Govoreći o reformama u Srbiji, Delević je rekla da najteži zadatak Srbiju očekuje na polju usaglašavanja domaćeg zakonodavstva sa standardima Evropske unije u oblastima poljoprivrede i zaštite životne sredine i dodala da je otpočinjanje pregovora o članstvu najbolji način da se reforme nastave.
Članovi delegacije Evropskog parlamenta pohvalili su dosadašnju iskorišćenost IPA fondova i ukazali na značaj sprovođenja administrativnih reformi kako bi se srspka administracija osposobila za decentralizovano upravljanje fondovima, što podrazumeva samostalno upravljanje dobijenim sredstvima. Članovi delegacije interesovali su se za mišljenje građana Srbije o procesu evropskih integracija i ukazali na značaj dijaloga između Beograda i Prištine u rešavanju kosovskog pitanja. Neophodno je nastaviti reformske procese, naročito u oblastima borbe protiv korupcije, anti diskriminacije, zaštite ljudskih prava i slobode medija, konstatovano je u razgovoru.
Sastanku je prisustvovao i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
subota, 1. oktobar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja