25. februar 2013. Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini.

25. februar 2013. Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini.

Ponedeljak, 25. februar 2013.

Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine u 2013. godini

Predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović sazvao je, na zahtev 141 narodnog poslanika, Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini, za ponedeljak, 25. februar 2013. godine, sa početkom u 11 časova.


U zahtevu za održavanje zasedanja određen je sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o izmenama Zakona o javnom beležništvu, koji je podnela Vlada,
2. Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podneo predsednik Narodne skupštine,
3. Predlog odluke o imenovanju šefova stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podneo predsednik Narodne skupštine,
4. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka,
5. Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Demokratska stranka i
6. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije.

Narodna skupština je većinom glasova narodnih poslanika, prihvatila predlog narodne poslanice Stefane Miladinović da se obavi zajednički jedinstveni pretres o tačkama 2. do 6. dnevnog reda zasedanja.

Narodna skupština vodila je i zaključila načelni pretres o Predlogu zakona o izmenama Zakona o javnom beležništvu, koji je narodnim poslanicima obrazložio predstavnik predlagača, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

U toku rada, predsedavajuća sednici, potpredsednica Narodne skupštine Vesna Kovač izrekla je opomene narodnim poslanicima Borislavu Stefanoviću i Marijanu Rističeviću, zbog remećenja reda na sednici.

Predsedavajaća sednici, potpredsedica Narodne skupštine Vesna Kovač obavestila je narodne poslanika da je u Narodnoj skupštini formirana nova Poslanička grupa „Zajedno za Srbiju“, čiji je predsednik narodni poslanik Dušan Petrović, a zamenik narodna poslanica Sanja Čeković.

Do kraja rada, Narodna skupština obavila je i zajednički jedinstveni pretres o tačkama 2. do 6. dnevnog reda zasedanja, odnosno o Predlogu odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, Predlogu odluke o imenovanju šefova stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koje je podneo predsednik Narodne skupštine, Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka, Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Demokratska stranka i Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije.

Drugog dana rada, 27.februara, Narodna skupština obavila je raspravu o amandmanima podnetim na Predlog zakona o izmenama Zakona o javnom beležništvu.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda zasedanja, predsedavajuća sednici, potpredsednica Narodne skupštine Vesna Kovač odredila je sredu, 27.februar, sa početkom u 17 časova, kao Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Četvrtog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u 2013.godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 27.februara, Narodna skupština je većinom glasova narodnih poslanika usvojila Predlog zakona o izmenama Zakona o javnom beležništvu.

Većinom glasova narodnih poslanika usvojeni su i predlozi odluka o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama; o imenovanju šefova stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama; o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka; o izmenama i dopunama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Demokratska stranka i o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije.

U Danu za glasanje Narodna skupština se izjašnjavala i o povredama Poslovnika, na koje su ukazivali narodni poslanici tokom trajanja zasedanja, i odlučila da ni u jednom slučaju Poslovnik nije povređen.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda, predsedavajuća sednici, potpredsednica Narodne skupštine Vesna Kovač, zaključila je Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine u 2013. godini.
Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2