24. avgust 2017. Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

24. avgust 2017. Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Četvrtak, 24. avgust 2017.

Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je, na zahtev Vlade Republike Srbije Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine za četvrtak, 24. avgust, sa početkom u 10 časova.


U zahtevu za održavanje zasedanja utvrđen je dnevni red sa jednom tačkom, i to:

1. Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Pre prelaska na rad po dnevnom redu, narodni poslanici su minutom ćutanja odali poštu preminulom narodnom poslaniku Miroljubu Stankoviću.

Na početku rada, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici prof. dr Vojislav Šešelj, Đorđe Vukadinović, Zoran Živković, Boško Obradović, Enis Imamović, dr Predrag Jelenković, Balša Božović, Saša Radulović, dr Aleksandar Martinović i Marijan Rističević zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U daljem radu Narodna skupština vodila je načelni pretres o Predlogu zakona o izmeni i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Do kraja dana Narodna skupština vodila je načelni pretres o jedinoj tački dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 25. avgusta, Narodna skupština nastavila je načelni pretres o Predlogu zakona o izmeni i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Tokom sednice, predsedavajući sednici potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković, saglasno Zakonu o izboru narodnih poslanika i na predlog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, konstatovao je prestanak mandata pre isteka vremena na koje je izabran, narodnom poslaniku Miroljubu Stankoviću, danom nastupanja smrti.

Do kraja dana Narodna skupština zaključila je načelni pretres o jedinoj tački dnevnog reda sednice.

Trećeg dana rada, 28. avgusta, Narodna skupština započela je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmeni i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Narodna skupština je na osnovu Odluke Republičke izborne komisije i Izveštaja Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, konstatovala potvrđivanje mandata narodnoj poslanici Grozdani Banac sa Izborne liste „ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA POBEĐUJE“, ispred političke stranke Partija ujedinjenih penzionera Srbije. Novoizabrana narodna poslanica položila je zakletvu, nakon čega joj je predsednica Narodne skupštine Maja Gojković poželela uspešan rad.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu, u načelu i u pojedinostima, o jedinoj tački dnevnog reda Četvrte sednice vanrednog zasedanja Narodne skupštine u Jedanaestom sazivu, predsedavajuća sednici, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, odredila je ponedeljak, 28. avgust 2017. godine, sa početkom u 17.15 časova, kao Dan za glasanje o jedinoj tački dnevnog reda sednice.

Dan za glasanje:

U Danu za glasanje, Narodna skupština je većinom glasova usvojila Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

U Danu za glasanje, Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom zasedanja i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o jedinoj tački dnevnog reda sednice, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

Video (11)

Četvrtak, 24. avgust 2017. | Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 24.08.2017. (I)

Četvrtak, 24. avgust 2017. | Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 24.08.2017. (II)

Četvrtak, 24. avgust 2017. | Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 24.08.2017. (III)

Četvrtak, 24. avgust 2017. | Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 24.08.2017. (IV)

Petak, 25. avgust 2017. | nastavak Četvrtog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 25.08.2017. (I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 6


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2