Utorak, 2. novembar 2004. - Ponedeljak, 15. novembar 2004.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je Četvrtu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini za utorak, 2. novembar, sa početkom u 11 časova.


Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je Četvrtu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini za utorak, 2. novembar, sa početkom u 11 časova.

Za ovu sednicu Narodna skupština je usvojila sledeći dnavni red:

1. Predlog zakona o parničnom postupku, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
2. Predlog zakona o izvršnom postupku, koji je po9dnela Vlada Republike Srbije,
3. Predlog zakona o sanitarnom nadzoru, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
4. Predlog zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
5. Predlog zakona o socijalno-ekonomskom savetu, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
6. Predlog zakona o mirnom rešavanju radnih sporova, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
7. Predlog zakona o izmeni Zakona o izdavanju publikacija, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
8. Predlog zakona o poštanskim uslugama, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
9. Predlog zakona o elektronskom potpisu, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
10. Predlog zakona o javnim agencijama, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
11. Predlog zakona o Vladi, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
12. Predlog zakona o državljanstvu Republike Srbije, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
13. Predlog zakona o turizmu, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
14. Predlog zakona o reproduktivnom materijalu šumskog drveća, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
15. Predlog zakona o sprečavanju dopinga u sportu, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
16. Prestanak dužnosti, odnosno razrešenje nosilaca pravosudnih funkcija,
17. Statut Narodne banke Srbije, koji je podnela Narodna banka Srbije,
18. Godišnji račun Komisije za hartije od vrednosti za 2003. godinu, sa Izveštajem o poslovanju i Izveštajem ovlašćenog revizora, koji je podnela Komisija za hartije od vrednosti,
19. Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2004. godinu, koji je podnela Komisija za hartije od vrednosti,
20. Predlozi odluka o izmenama i dopunama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koje su podneli predsednik Poslaničke grupe G17 plus i predsednik Poslaničke grupe Srpskog pokreta odnove-Nova Srbija,
21. Predlog zakona o privrednim društvima, koji je podnela Vlada Republike Srbije.

Prvog dana rada Narodna skupština je obavila zajednički načelni pretres o predlozima zakona o parničnom postupku i o izvršnom postupku i započela pretres u pojedinostima o Pred,logu zakona o parničnom postupku.

Drugog dana rada (3. novembar) Narodna skupština je nastavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o parničnom postupku.

Trećeg dana rada ( 4. novembar ) Narodna skupština je razmotrila Predlog zakona o parničnom postupku u pojedinostima. U popodnevnom delu rada, narodni poslanici su otpočeli raspravu o amandmanima podnetim na Predlog zakona o izvršnom postupku.

Četvrtog dana rada ( 5. novembar ) narodni poslanici su, u prepodnevnom delu rada, obavili pretres o Predlogu zakona o izvršnom postupku u pojedinostima.

U popodnevnom delu rada, Narodna skupština je otpočela objedinjenu načelnu raspravu o Predlogu zakona o sanitarnom nadzoru i Predlogu zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Predloge zakona je obrazložio Tomica Milosavljević, ministar zdravlja.

Petog dana rada (8. novembar) Narodna skupština je obavila zajednički načelni pretres i pretres u pojedinostima o predlozima zakona o sanitarnom nadzoru i o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

U popodnevnom delu rada Narodna skupština je počela zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o socijalno-ekonomskom savetu i Predlogu zakona o mirnom rešavanju radnih sporova.

Šestog dana rada (9. novembar) Narodna skupština je zaključila zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o socijalno-ekonomskom savetu i Predlogu zakona o mirnom rešavanju radnih sporova.

U nastavku rada, Narodna skupština je obavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o socijalno-ekonomskom savetu i započela pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o mirnom rešavanju radnih sporova.

Sedmog dana rada (10 novembar) Narodna skupština je nastavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o mirnom rešavanju radnih sporova.

Osmog dana rada (11. novembar) Narodna skupština je nastavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o mirnom rešavanju radnih sporova.

Predsednik Narodne skupštine Predrag Marković obavestio je narodne poslanike da je Vlada Republike Srbije povukla iz skupštinske procedure predloge zakona o Vladi, o javnim agencijama, o državljanstvu Republike Srbije, o poštanskim uslugama, o turizmu, o elektronskom potpisu, o reproduktivnom materijalu šumskog drveća i o izmeni Zakona o izdavanju publikacija.

Devetog dana rada (12. novembar) Narodna skupština je završila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o mirnom rešavanju radnih sporova.

U nastavku rada, Narodna skupština je obavila jedinstveni pretres o predlozima odluka o prestanku dužnosti, odnosno razrešenju nosilaca pravosudnih funkcija, kao i o predlozima odluka o izmenama i dopunama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije.

Predsednik Predrag Marković je obavestio narodne poslanike da su predlagači povukli iz procedure Statut Narodne banke Srbije, Godišnji račun Komisije za hartije od vrednosti za 2003. godin, sa Izveštajem o poslovanju i Izveštajem ovlašćenog revizora . kao i Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2004. godinu.

U popodnevnom delu rada, Narodne skupština je otvorila načelni pretres o Predlogu zakona o privrednim društvima.

Desetog dana rada (13. novembar) Narodna skupština je završila pretres u načelu i u pojedinostima o Predlogu zakona o privrednim društvima.

Predsednik Narodne skupštine Predrag Marković je odredio Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda o kojima je obavljen pretres u načelu i pojedinostima za ponedeljak, 15. novembar u 14 časova.

U Danu za glasanje (15. novembar) Narodna skupština je usvojila u celini Predlog zakona o parničnom postupku, Predlog zakona o izvršnom postupku, Predlog zakona o sanitarnom nadzoru, Predlog zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Predlog zakona o socijalno-ekonomskom savetu, Predlog zakona o mirnom rešavanju radnih sporova i Predlog zakona o privrednim društvima.

Pošto je Narodna skupština usvojila predloge odluka o prestanku, odnosno razrešenju nosilaca pravosudnih funkcija i predloge odluka o izmenama i dopunama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, predsednik Marković je zaključio Četvrtu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2