Sreda, 22. maj 2013.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2013. godini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije mr Nebojša Stefanović sazvao je Četvrtu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini, za sredu, 22. maj, sa početkom u 12 časova.


Narodna skupština usvojila je sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu, koji je podnela Vlada,
2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, koji je podnela Vlada,
3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koji je podnela Vlada,
4. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, koji je podnela Vlada,
5. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, koji je podnela Vlada,
6. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, koji je podnela Vlada,

7. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o odobrenju državnog finansijskog kredita Vladi Republike Srbije, koji je podnela Vlada,

8. Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu za Program vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji III u iznosu do 46.000.000 evra između KfW-a, Frankfurt na Majni i Republike Srbije, koji je podnela Vlada,
9. Predlog zakona o potvrđivanju Regionalne konvencije o pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu, koji je podnela Vlada,
10. Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Vlade Republike Srbije i Vlade Socijalističke Republike Vijetnam o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak, koji je podnela Vlada.

Narodna skupština je, većinom glasova narodnih poslanika, prihvatila predlog narodnog poslanika Vladimira Ilića da se obavi zajednički načelni pretres o tačkama 1, 2, 3, 4, 5. i 6. predloženog dnevnog reda i zajednički jedinstveni pretres o tačkama 7,8, 9. i 10. predloženog dnevnog reda sednice.


Drugog dana rada, 24. maja, Narodna skupština nastavila je rad zajedničkim načelnim pretresom o su Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama.

U ime predlagača, predložene zakona obrazložio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Do kraja dana, Narodna skupština vodila je i zaključila zajednički načelni pretres o predlozima zakona po tačkama 1, 2, 3, 4, 5. i 6. predloženog dnevnog reda.

Narodna skupština obavila je zajednički jedinstveni pretres o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o odobrenju državnog finansijskog kredita Vladi Republike Srbije, Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu za Program vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji III u iznosu do 46.000.000 evra između KfW-a, Frankfurt na Majni i Republike Srbije, Predlogu zakona o potvrđivanju Regionalne konvencije o pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu i Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora između Vlade Republike Srbije i Vlade Socijalističke Republike Vijetnam o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak.

Trećeg dana, 27.maja, Narodna skupština nastavila je rad raspravom u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu.
Do kraja dana Narodna skupština obavila je raspravu u pojedinostima o ovom Predlogu zakona.


Četvrtog dana, 28.maja, pre prelaska na rad po dnevnom redu sednice, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici Arpad Fremond, Zaharije Trnavčević, Olgica Batić, Zoran Ostojić, Milica Radović, Teodora Vlahović i Marijan Rističević zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.
U nastavku rada, Narodna skupština vodila je i zaključila raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.
Do kraja rada, Narodna skupština obavila je i raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama.


Petog dana rada, 29. maja, Narodna skupština obavila je pretres o Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.
Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović odredio je sredu, 29. maj 2013. godine, sa početkom u 9,25 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Četvrte sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2013. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 29. maja, Narodna skupština usvojila je većinom glasova narodnih poslanika Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama.
Narodni poslanici su većinom glasova usvojili Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o odobrenju državnog finansijskog kredita Vladi Republike Srbije, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu za Program vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji III u iznosu do 46.000.000 evra između KfW-a, Frankfurt na Majni i Republike Srbije, Predlog zakona o potvrđivanju Regionalne konvencije o pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Vlade Republike Srbije i Vlade Socijalističke Republike Vijetnam o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak.
Narodna skupština je većinom glasova usvojila Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.
U danu za glasanje, Narodna skupština je odlučivala i o povredama Poslovnika na koje su tokom Četvrte sednice Prvog redovnog zasedanja ukazivali narodni poslanici i odlučila da ni u jednom slučaju Poslovnik nije povređen.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda, predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović zaključio je Četvrtu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2013. godini.
Na kraju Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2013. godini intonirana je himna “Bože pravde“, koju je izveo Gradski ženski hor "Barili" iz Požarevca.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2