Četvrtak, 1. jul 2004. - Petak, 23. jul 2004.

Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini

Za Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini, koju je predsednik Narodne skupštine Predrag Marković sazvao za 1. jul 2004. godine, Vlada Republike Srbije je u zahtevu za održavanje sednice utvrdila sledeći dnevni red:1. Predog zakona o stečajnom postupku, koji je podnela Vlada Republike Srbije,2. Predlog zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, koji je podnela Vlada Republike Srbije,3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti i obezbeđenju socijalne sigurnosti građana, koji je podnela Vlada Republike Srbije,4. Predlog zakona o porezu na dodatu vrednost, koji je podnela Vlada Republike Srbije,5. Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o porezu na promet, koji je podnela Vlada Republike Srbije,6. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit preduzeća, koji je podnela Vlada Republike Srbije,7. Predlog zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, koji je podnela Vlada Republike Srbije,8. Predlog zakona o igrama na sreću, koji je podnela Vlada Republike Srbije,9. Predlog zakona o lekovima i medicinskim sredstvima, koji je podnela Vlada Republike Srbije,10. Predlog zakona o energetici, koji je podnela Vlada Republike Srbije,11. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona ministarstvima, koji je podnela Vlada Republike Srbije.


Za Šesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini, koju je predsednik Narodne skupštine Predrag Marković sazvao za 1. jul 2004. godine, Vlada Republike Srbije je u zahtevu za održavanje sednice utvrdila sledeći dnevni red:

1. Predog zakona o stečajnom postupku, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
2. Predlog zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti i obezbeđenju socijalne sigurnosti građana, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
4. Predlog zakona o porezu na dodatu vrednost, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
5. Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o porezu na promet, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
6. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit preduzeća, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
7. Predlog zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
8. Predlog zakona o igrama na sreću, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
9. Predlog zakona o lekovima i medicinskim sredstvima, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
10. Predlog zakona o energetici, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
11. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona ministarstvima, koji je podnela Vlada Republike Srbije.

Prvog dana rada Narodna skupština je vodila načelni pretres o Predlogu zakona o stečajnom postupku.

Drugog dana rada ( 5. jul ) Narodna skupština je obavila načelni i pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o stečajnom postupku.

Predsednik Predrag Marković obavestio je narodne poslanike da za predsednika Poslaničke grupe Demokratska stranka određen narodni poslanik Bojan Pajtić.

Trećeg dana rada ( 6. jul ) narodni poslanici započeli su načelnu raspravu o Predlogu zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Četvrtog dana rada ( 7. jul ) Narodna skupština je okončala raspravu o Predlogu zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u načelu i pojedinostima. U nastavku rada, narodni poslanici započeli su načelnu raspravu o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti i obezbeđivanju socijalne sigurnosti građana.

Na početku petog dana ( 8. jul ), Narodna skupština je na osnovu Izveštaja Republičke izborne komisije i Izveštaja i predloga Administrativnog odbora konstatovala potvrđivanje mandata narodnom poslaniku Zoranu Alimpiću, izabranom sa liste Demokratska stranka – Boris Tadić.

Narodni poslanici su u nastavku rada okončali pretres o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti i obezbeđivanju socijalne sigurnosti građana u načelu i pojedinostima. Po završetku rasprave, ministar Slobodan Lalović dao je završnu reč.

Šestog dana ( 12. jul ), narodni poslanici su započeli načelnu raspravu o Predlogu zakona o porezu na dodatu vrednost. Predlog zakona obrazložio je ministar finansija Mlađan Dinkić.

Na početku sedmog dana rada ( 13. jul ) Narodna skupština je na predlog Administrativnog odbora konstatovala da je prestao mandat, pre isteka vremena na koje su izabrani, narodnim poslanicima Milutinu Prodanoviću, Radošu Ljušiću, Branislavu Ristivojeviću, Branimiru Trajkoviću i Nenadu Lemajiću, izabranim sa Izborne liste Demokratska stranka Srbije-Vojislav Koštunica, danom podnošenja ostavke.

Na osnovu Izveštaja Republičke izborne komisije i Izveštaja i predloga Administrativnog odbora, Narodna skupština je konstativala potvrđivanje mandata narodnim poslanicima Gordani Čabrić, Branislavu Tošiću, Branislavu Nedimoviću, Zoranu Nenadoviću i Dušanu Đuroviću, izabranim sa Izborne liste Demokratska stranka Srbije-Vojislav Koštunica.

U nastavku rada Narodna skupština je obavila načelni i pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o porezu na dodatu vrednost i započela načelni pretres o Predlogu zakona o izmeni i dopuni Zakona o porezu na promet.

Narodna skupština je osmog dana rada ( 14. jul ) zaključila načelni i pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmeni i dopuni Zakona o porezu na promet.

U nastavku rada, Narodna skupština je obavila načelni i započela pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit preduzeća.

Devetog dana rada ( 15. jul ) Narodna skupština je okončala pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit preduzeća.

Narodna skupština je, u nastavku rada, obavila pretres u načelu i u pojedinostima o Predlogu zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i o Predlogu zakona o igrama na sreću.

Narodna skupština nastavlja rad načelnim pretresom o Predlogu zakona o lekovima i medicinskim sredstvima u ponedeljak, 19. jula u 12. časova.

Desetog dana rada ( 19. jul ) Narodna skupština je vodila načelni pretres o Predlogu zakona o lekovima i medicinskim sredstvima.

Narodna skupština je, jedanaestog dana rada (20. jul) zaključila načelni i započela pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o lekovima i medicinskim sredstvima.

Dvanaestog dana rada ( 21. jul ) Narodna skupština je zaključila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o lekovima i medicinskim sredstvima i započela pretres u načelu o Predlogu zakona o energetici.

Narodna skupština je, trinaestog dana rada ( 22. jul ) zaključila načelni i pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o energetici.

Obavljen je pretres u načelu i pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda, predsednik Predrag Marković je odredio 23. jul kao Dan za glasanje o svim zakonskim predlozima razmatranim na ovoj sednici.

U Danu za glasanje ( 23. jul ), Narodna skupština je usvojila u celini Predog zakona o stečajnom postupku, Predlog zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti i obezbeđenju socijalne sigurnosti građana, Predlog zakona o porezu na dodatu vrednost, Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o porezu na promet, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit preduzeća, Predlog zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Predlog zakona o igrama na sreću, Predlog zakona o lekovima i medicinskim sredstvima, Predlog zakona o energetici, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona ministarstvima.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama uvrštenim u dnevni red Šestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u 2004. godini, predsednik Narodne skupštine Predrag Marković je zaključio ovu sednicu.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30