Ponedeljak, 8. mart 2021.

Čestitka predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić čestitao je svim pripadnicama lepšeg pola 8.mart – Međunarodni dan žena i istakao da žene treba da nastave sa svojim aktivnim učešćem u svim sferama života kako bi bile uključene u sve promene i rešenja koja oblikuju i utiču na društvo.


„Svim pripadnicama lepšeg pola upućujem najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena koji predstavlja simbol levičarskog praznika nastalog kao borba za politička, ekonomska i socijalna prava žena.

Simbolično obeležavanje “Dana žena” je prilika da se podsetimo na dug put koji su žene prošle kako bi im se priznala osnovna ljudska prava ali i da im još jednom ukažemo na potrebu daljeg unapređenja njihovog položaja.

Žene, koje čine polovinu populacije, treba da nastave sa svojim aktivnim učešćem u svim sferama života kako bi bile uključene u sve promene i rešenja koja oblikuju i utiču na društvo jer nam iskustvo govori da je od ključnog značaja omogućiti ženama puno i jednako učešće kako po pitanju mira i bezbednosti, tako i aktivno rešavanje svih problema.

Imamo hrabre, obrazovane i posvećene žene koje moraju imati pravo na slobodu izbora, jednake uslove i plate za posao koji obavljaju, život bez nasilja i diskriminacije, jer bez socijalno stabilnih, uspešnih i jakih žena ne može biti ni stabilna, uspešna i jaka naša država.

Zato, drage dame, srećan vam vaš praznik, nastavite da idete putem uspeha, jednakog učešća i aktivnog rešavanja svih problema koje su od značaja za našu državu i društvo“.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
četvrtak, 18. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja