Ponedeljak, 26. decembar 2011.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Slavica Đukić Dejanović sazvala je Šestu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini, za ponedeljak, 26. decembar 2011. godine, sa početkom u 12.00 časova.


Narodna skupština usvojila je sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2012. godinu, sa predlozima odluka o davanju saglasnosti na finansijske planove za 2012. godinu:

1)Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje,

2)Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje,

3) Nacionalne službe za zapošljavanje, koji je podnela Vlada;

2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona budžetskom sistemu, koji je podnela Vlada;

3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, koji je podnela Vlada;

4. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica,koji je podnela Vlada;

5. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, koji je podnela Vlada;

6. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji,koji je podnela Vlada;

7. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju,koji je podnela Vlada;

8. Predlog zakona o izmenama Zakona o javnim putevima, koji je podnela Vlada;

9. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koji je podnela Vlada;

10. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Fondu za zaštitu životne sredine, koji je podnela Vlada;

11. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku, koji je podnela Vlada;

12. Predlog zakona o dopunama Zakona o uređenju sudova, koji je podnela Vlada;

13. Predlog zakona o dopuni Zakona o javnom tužilaštvu, koji je podnela Vlada;

14. Predlog zakona o izmeni Zakona o sudskim taksama, koji je podnela Vlada;

15. Predlog odluke o prestanku funkcije člana Visokog saveta sudstva, koji je podneo Odbor za pravosuđe i upravu Narodne skupštine i

16. Predlog odluke o obrazovanju Komisije za praćenje sprovođenja Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji (2010 – 2015), koju je podnela narodna poslanica Gordana Čomić.

Narodna skupština usvojila je predlog narodne poslanice Gordane Čomić da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama od 1. do 10. i zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 11, 12, 13,14. i 15. dnevnog reda sednice.

U prepodnevnom delu rada, Narodna skupština započela je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama od 1. do 10.dnevnog reda sednice, koje je u ime predlagača, obrazložio predsednik Vlade i ministar finansija Mirko Cvetković.

Do kraja prvog dana rada, Narodna skupština zaključila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama od 1. do 10. dnevnog reda sednice.


Drugog dana rada, 27. decembra, Narodna skupština vodila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku, Predlogu zakona o dopunama Zakona o uređenju sudova, Predlogu zakona o dopuni Zakona o javnom tužilaštvu,Predlogu zakona o izmeni Zakona o sudskim taksama i Predlogu odluke o prestanku funkcije člana Visokog saveta sudstva. Predloge tih akata obrazložila je ministarka pravde Snežana Malović.

Na početku rada, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa Riza Halimi, Bojan Đurić, Vladimir Milentijević,

Zlata Đerić, Jorgovanka Tabaković, Boris Aleksić i Nada Kolundžija. zatražili su, u skladu sa članom 286. Poslovnika Narodne skupštine, obaveštenja i objašnjenja.

Predsedavajuća sednici, potpredsednica Narodne skupštine Gordana Čomić, pozdravila je goste, studente i profesore Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji su pratili deo sednice sa galerije Velike sale.

Do kraja rada, Narodna skupština zaključila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama od 11. do 15.dnevnog reda sednice. Takođe,obavila je jedinstveni pretres o Predlogu odluke o obrazovanju Komisije za praćenje sprovođenja Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji (2010 – 2015), koji je podnela i obrazložila na samoj sednici narodna poslanica Gordana Čomić.


Trećeg dana rada, 28. decembra Narodna skupština obavila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o budžetu Republike Srbije za 2012. godinu, sa predlozima odluka o davanju saglasnosti na finansijske planove za 2012. godinu.

U nastavku rada, Narodna skupština obavila je pretres u pojedinostima o predlozima pratećih zakona uz budžet za 2012. godinu - o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, o akcizama, o porezu na dobit pravnih lica, o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Do kraja dana, Narodna skupština vodila je i zaključila pretres u pojedinostima o predlozima zakona o izmenama i dopunama Zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju, o izmenama Zakona o javnim putevima o izmenema i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i o izmenama i dopunama Zakona o Fondu za zaštitu životne sredine.

Četvrtog dana rada, 29.decembra, Narodna skupština nastavila je rad raspravom u pojedostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku.

Pre prelaska na rad po dnevnom redu sednice, narodni poslanici Zoran Ostojić, Velimir Milentijević, Suzana Grubješić, Marina Toman i Miroslav Markićević zatražili su, u skladu sa članom 286. Poslovnika Narodne skupštine, obaveštenja i objašnjenja.

U toku prepodnevnog dela rada Narodna skupština obavila je raspravu u pojedinostima i o predlozima zakona o dopunama Zakona o uređenju sudova, o dopuni Zakona o javnom tužilaštvu i o izmeni Zakona o sudskim taksama.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu u načelu i u pojedinostima o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednica Narodne skupštine prof.dr Slavica Đukić Dejanović odredila je četvrtak, 29.decembar 2011.godine, u 19 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Šeste sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2011.godini.


Dan za glasanje


U danu za glasanje Narodna skupština usvojila je sa 128 glasova narodnih poslanika Predlog zakona o
budžetu Republike Srbije za 2012. Godinu. Narodna skupština usvojila je i predloge odluka o davanju saglasnosti na finansijske planove za 2012. godinu: 1) Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, 2) Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, 3) Nacionalne službe za zapošljavanje.

Narodna skupština usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona budžetskom sistemu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju, Predlog zakona o izmenama Zakona o javnim putevima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Fondu za zaštitu životne sredine, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku, Predlog zakona o dopunama Zakona o uređenju sudova, Predlog zakona o dopuni Zakona o javnom tužilaštvu i Predlog zakona o izmeni Zakona o sudskim taksama.

U nastavku glasanja, Narodna skupština nije usvojila Predlog odluke o prestanku funkcije člana Visokog saveta sudstva, dok je većinom glasova narodnih poslanika usvojila Predlog odluke o obrazovanju Komisije za praćenje sprovođenja Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji (2010 – 2015).

U Danu za glasanje, Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika na koje su tokom sednice ukazivali narodni poslanici i odlučila da nije povređen nijedan član Poslovnika Narodne skupštine.

Pošto je Narodna skupština obavila odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednica Narodne skupštine prof.dr Slavica Đukić Dejanović zaključila je Šestu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2011.godini i poželela, u ime narodnih poslanika, svim građanima Srbije srećne predstojeće praznike.

Po zaključivanju sednice kamerni mešovoti hor VOX SLAVICUM iz Beograda izveo je himnu Republike Srbije, čime je završeno Drugo redovno zasedanje Narodne skupštine u 2011.godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3