9. septembar 2019. Šesnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

9. septembar 2019. Šesnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Ponedeljak, 9. septembar 2019.

Šesnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je 16. vanredno zasedanje za ponedeljak, 9. septembra, na zahtev Vlade.


U zahtevu za održavanje sednice utvrđen je sledeći dnevni red, i to:

  1. Predlog zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju, koji je podnela Vlada,
  2. Predlog zakona o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija, koji je podnela Vlada,
  3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o patentima, koji je podnela Vlada,
  4. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o autorskоm i srodnim pravima, koji je podnela Vlada i
  5. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti topografija poluprovodničkih proizvoda, koji je podnela Vlada.
Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika prof. dr Vladimira Marinkovića da se obavi zajednički načelni pretres o tačkama 1. i 2. dnevnog reda sednice i zajednički načelni pretres o tačkama 3. do 5. dnevnog reda sednice.

U nastavku sednice, Narodna skupština započela je zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju i Predlogu zakona o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija. Predložene zakone narodnim poslanicima obrazložio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Do kraja dana, narodni poslanici obavili su i zaključili prvi zajednički načelni pretres o tačkama 1. i 2. dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 10. septembra, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Aleksandar Šešelj, Nataša Mićić, Đorđe Komlenski, Vladimir Đurić,dr Danica Bukvić, Đorđe Vukadinović i Aleksandar Marković, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada, Narodna skupština započela je zajednički načelni pretres o tačkama 3,4. i 5. dnevnog reda sednice.

Do kraja dana, narodna skupština zaključila je zajednički načelni pretres o tačkama 3. do 5. dnevnog reda sednice,a ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević zahvalio se poslanicima na konstruktivnoj raspravi.

Trećeg dana rada, 12. septembra, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Aleksandar Šešelj, Đorđe Milićević, Tatjana Macura, Đorđe Vukadinović, Marijan Rističević i dr Boban Birmančević zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku sednice, Narodna skupština je tokom dana obavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju i o Predlogu zakona o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija.

Četvrtog dana rada, 13. septembra, Narodna skupština obavila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o patentima, o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o autorskоm i srodnim pravima i o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti topografija poluprovodničkih proizvoda.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu, u načelu i u pojedinostima, o svim tačkama dnevnog reda sednice predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić odredio je utorak, 17. septembar, sa početkom u 9.45 časova kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Šesnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom zasedanju.

Dan za glasanje

U danu za glasanje, 17. septembra, Narodna skupština većinom glasova narodnih poslanika usvojila je Predlog zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju, Predlog zakona o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o patentima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o autorskom i srodnim pravima i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti topografija poluprovodničkih proizvoda, koje je podnela Vlada.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić zaključio je Šesnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.


Video (17)

Ponedeljak, 9. septembar 2019. | Šesnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 09.09.2019.(I)

Ponedeljak, 9. septembar 2019. | Šesnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 09.09.2019.(II)

Ponedeljak, 9. septembar 2019. | Šesnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 09.09.2019.(III)

Ponedeljak, 9. septembar 2019. | Šesnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 09.09.2019.(IV)

Utorak, 10. septembar 2019. | nastavak Šesnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 10.09.2019.(I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 12


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2