Utorak, 8. decembar 2020.

Šesta sednica Odbora za spoljne poslove

Na sednici Odbora za spoljne poslove, održanoj 8. decembra, članovi Odbora razmotrili su osnove za zaključivanje Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Ujedinjenih nacija o Kancelariji rezidentnog koordinatora Ujedinjenih nacija u Republici Srbiji i teksta Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Ujedinjenih nacija o Kancelariji rezidentnog koordinatora Ujedinjenih nacija u Republici Srbiji, radi davanja saglasnosti za privremenu primenu Sporazuma do njegovog stupanja na snagu.


Osnove za zaključivanje Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Ujedinjenih nacija o Kancelariji rezidentnog koordinatora Ujedinjenih nacija u Republici Srbiji i teksta Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Ujedinjenih nacija o Kancelariji rezidentnog koordinatora Ujedinjenih nacija u Republici Srbiji, radi davanja saglasnosti za privremenu primenu Sporazuma do njegovog stupanja na snagu obrazložio je V.D. pomoćnika ministra spoljnih poslova ambasador Aleksandar Tasić.

Odbor je jednoglasno dao saglasnost Vladi Republike Srbije za privremenu primenu Osnove za zaključivanje Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Ujedinjenih nacija o Kancelariji rezidentnog koordinatora Ujedinjenih nacija u Republici Srbiji i teksta Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Ujedinjenih nacija o Kancelariji rezidentnog koordinatora Ujedinjenih nacija u Republici Srbiji, do njegovog stupanja na snagu.

U nastavku sednice, članovi Odbora su prihvatili inicijative za posete, konstatovali realizovane parlamentarne kontakte i ostale realizovane kontakte.

Na kraju sednice, konstatovane su i promene u sastavu poslaničkih grupa prijateljstva sa Austrijom, Kazahstanom, Belorusijom, Sjedinjenim Američkim Državama, Mađarskom, Portugalijom, Finskom, Francuskom, Svetom stolicom, Rusijom, Turskom, Luksemburgom, Velikom Britanijom, Grčkom i Egiptom.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora prof. dr Žarko Obradović, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova; Ana Karadžić, Luka Kebara Stefan Srbljanović, Tihomir Petković, Ljiljana Malušić, Elvira Kovač, dr Milorad Mijatović, Dubravka Filipovski, Lav-Grigorije Pajkić, Vesna Ranković, Đorđe Todorović, Nataša Jovanović i Dušica Stojković.Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Utorak, 8. decembar 2020. | Šesta sednica Odbora za spoljne poslove 08.12.2020.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7