Председник

  • Уторак, 13. новембар 2018.

    Гојковић са председником Парламента Аустрије

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Националног савета Парламента Републике Аустрије Волфгангом Соботком и истакла да ова посета представља још једну потврду данашњих добрих односа две државе, као и да има још већи значај имајући у виду актуелно председавање Аустрије Савету ЕУ, што сведочи и о подршци процесу приступања Србије ЕУ.

  • Понедељак, 12. новембар 2018.

    Гојковић отворила изложбу „Крај великог рата 1917-1918“

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић отворила је вечерас у Историјском музеју изложбу „Крај великог рата 1917-1918“ и том приликом указала да се и овом изложбом одаје почаст храбрим прецима, који су својом муком, страдањем и коначно великом победом исписали најславније странице наше историје.

  • Уторак, 6. новембар 2018.

    Гојковић са министром спољних послова Уније Комора

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са министром иностраних послова и међународне сарадње Уније Комора Суефом Мохамедом Ел-Аминијем и том приликом нагласила да ова посета, као прва званична после више деценија, има изузетан значај и да отвора могућности јачања сарадње на свим пољима.

  • Недеља, 28. октобар 2018.

    Гојковић расписала изборе за одборнике у четири локалне самоуправе

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић донела је данас одлуку о расписивању избора за одборнике скупштина општина Лучани, Кула, Кладово и Дољевац, за 16. децембар 2018. године, на основу Закона о локалним изборима и Закона о локалној самоуправи.

  • Субота, 27. октобар 2018.

    Гојковић честитала Штефанеку освајање сребра

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић честитала је репрезентативцу Србије Давору Штефанеку освајање сребрне медаље на Светском првенству у Будимпешти.

  • Петак, 26. октобар 2018.

    Председница Народне скупштине сазвала Трећу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Трећу седницу Другог редовног заседања за уторак, 30. октобар 2018. године.

  • Уторак, 23. октобар 2018.

    Гојковић пред посланицима Државне думе Руске Федерације

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић обратила се посланицима Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације и том приликом истакла да су два народа увек била на истој страни историје, у борби за слободу, независност и очување националног идентитета, као и да данас можемо са поносом да истакнемо да су наши односи издржали испит времена, заједничких трагедија и победа.

  • Уторак, 23. октобар 2018.

    Гојковић и Володин о сарадњи Србије и Русије

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације Вјечиславом Володином, а председници два парламента су истакли да су односи Србије и Русије пример истинитог пријатељства, узајамног поштовања, поверења и свестране сарадње.

  • Уторак, 23. октобар 2018.

    Гојковић и Володин отворили заседање Комисије за сарадњу два парламента

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић и председник Државне думе Руске Федерације Вјечислав Володин отворили су данас у Москви Треће заседање Комисије за сарадњу два парламента.

  • Понедељак, 22. октобар 2018.

    Гојковић присуствовала откривању споменика борцима балкaнских и Првог светског рата

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић присуствовала је откривању споменика борцима погинулим у балканским и Првом светском рату у Горњој Трепчи код Чачка и том приликом нагласила да је наша историја тешка и страдалничка, али да су је стварали часни, поштени и храбри људи, као и да је на данашњим генерацијама да негују сећање на славне странице српске историје.

  • Субота, 20. октобар 2018.

    Гојковић честитала одбојкашицама освајање злата

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић честитала је одбојкашицама Србије освајање златне медаље на Светском првенству.

  • Петак, 19. октобар 2018.

    Гојковић отворила Шесту Националну конференцију Женске парламентарне мреже

    Председница Народне скупштина Републике Србије Маја Гојковић отворила је Шесту годишњу Националну конференцију Женске парламентарне мреже „Жене граде будућност“ у Скупштини Србије и том приликом истакла да без жена и њиховог потенцијала, знања и креативности не може бити ни боље будућности Србије, ни овог региона.

  • Четвртак, 18. октобар 2018.

    Србија 2019. године домаћин заседања Скупштине највеће парламентарне организације

    Главни савет Интерпарламентарне уније акламацијом је потврдио кандидатуру Србије за домаћина 141. заседања Скупштине Интерпарламентарне уније у октобру следеће године у Београду.

  • Четвртак, 18. октобар 2018.

    Гојковић се састала са председником Аустрије

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Аустрије Ван дер Беленом, а на састанку су разговарали о унапређењу парламентарне сарадње и укупних односа две земље, регионалним питањима и европским интеграцијама.

  • Уторак, 16. октобар 2018.

    Гојковић на заседању Интерпарламентарне уније

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, која учествује на 139. заседању Скупштине Интерпарламентарне уније, истакла је да је обавеза парламената да иду у корак са дигиталним добом и буду спремни на модернизацију, отвореност и ефикаснији рад, чиме ће моћи да одговоре на захтеве и изазове које будућност намеће.

  • Уторак, 16. октобар 2018.

    Гојковић имала бројне сусрете у оквиру 139. заседања Интерпарламентарне уније

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, која учествује на 139. заседању Интерпарламентарне уније, имала је бројне сусрете са председницима парламената земаља учесника, на којима је разговарала о парламентарној сарадњи и унапређењу билатералних односа.

  • Петак, 12. октобар 2018.

    Председница Народне скупштине сазвала Другу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години

    Председница Народне скупштина Републике Србије сазвала је Другу седницу Другог редовног заседања за уторак, 16. октобра, са почетком у 10 часова.

  • Четвртак, 11. октобар 2018.

    Председница Народне скупштине отворила конференцију поводом почетка пројекта и кампање Нисте сами

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић отворила је у Дому Народне скупштине конференцију поводом почетка пројекта и кампање „Нисте сами“, која има за циљ превазилажење предрасуда према младим особама са проблемима менталног здравља.

  • Уторак, 9. октобар 2018.

    Гојковић на састанку са председницима парламената Ирана и Казахстана

    Председница Народне скупштине, која учествује на Трећем састанку председника парламената Евроазијских земаља, који се одржава 8-10. октобра у Турској, састала се данас са председником Исламске консултативне скупштине Исламске Републике Иран Алијем Лариџанијем.

  • Уторак, 9. октобар 2018.

    Гојковић на Конференцији председника парламената Евроазије

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић учествује на Трећем састанку председника парламената земаља Евроазије у Турској, а на скупу је истакла да је Србија снажно опредељена да настави да ради на свеобухватном унапређењу пријатељских односа и сарадње са земљама евроазијског региона.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Будите у току