Председник

  • Субота, 5. јануар 2019.

    Председница Народне скупштине Маја Гојковић честита Божић

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић честита Божић свим грађанима Србије, који овај празник славе по јулијанском календару.

  • Недеља, 30. децембар 2018. у 09:00 часова

    Новогодишња честитка председнице Народне скупштине

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић честита грађанима нову 2019. годину:

  • Среда, 26. децембар 2018.

    Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

    Судије, које су први пут изабране на судијску функцију, на Четвртој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години, положиле су заклетву у Народној скупштини пред председницом Народне скупштине Републике Србије Мајом Гојковић.

  • Среда, 26. децембар 2018.

    Гојковић се састала са министром спољних послова Румуније

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са министром спољних послова Румуније Теодором Мелешкануом, а на састанку је истакнуто да две земље везују традиционално добри и пријатељски односи, као и значај редовног политичког дијалога у циљу даљег унапређења односа.

  • Понедељак, 24. децембар 2018.

    Председница Народне скупштине честита Божић

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић честита Божић свим грађанима Србије, који тај празник славе по грегоријанском календару.

  • Недеља, 16. децембар 2018.

    Председница Народне скупштине Маја Гојковић на инаугурацији председнице Грузије

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић присуствовала је у име Републике Србије инаугурацији новоизабране председнице Грузије Саломе Зурабишвили.

  • Петак, 14. децембар 2018.

    Гојковић: Одлука Приштине брутално кршење Резолуције СБ УН 1244

    „Одлука привремених институција у Приштина о формирању тзв. „војске Косова“, представља бруталан чин кршења Резолуције СБ УН 1244 и у директној је супротности са свим релевантним регионалним споразумима.
    Реч је о последњем у низу једностраних и насилних решења којима Приштина прибегава, а која су усмерена против српског народа на Косову и Метохији и којим се разарају темељи безбедносне архитектуре која је стварана последњих деценија са циљем да се обезбеди дугорочна стабилност региона.
    Оваква претња миру и стабилности региона не сме да остане без одговора међународних институција, а пре свега оних чија је непосредна одговорност да се старају о очувању правног поретка и гарантовању безбедности свих грађана КиМ“, изјавила је председница Народне скупштине Републике Србије Маје Гојковић.

  • Четвртак, 13. децембар 2018.

    Гојковић отворила Конференцију „Економист: Свет у 2019“

    Председница Народе скупштине Републике Србије Маја Гојковић отворила је Конференцију „Економист: Свет у 2019“ у Дому Народне скупштине и нагласила да у сложеним околностима, вођење спољне политике у складу са националним приоритетима, неговање војне неутралности, уз снажан и одржив економски раст, недвосмислено представљају најважније задатке који стоје пред Србијом у 2019. години.

  • Среда, 12. децембар 2018.

    Гојковић се састала са председником Парламента Словеније, потписан Меморандум о сарадњи

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Државног збора Републике Словеније Дејаном Жиданом, који борави у званичној посети Републици Србији, а након састанка потписали су Меморандум о сарадњи између Народне скупштине Републике Србије и Државног збора Словеније.

  • Понедељак, 10. децембар 2018.

    Гојковић отворила Конференцију „Развој родне равноправности кроз регионалну сарадњу“

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић отворила је данас регионалну Конференцију „Развој родне равноправности кроз регионалну сарадњу“, и том приликом нагласила да је активна улога жена неопходна у нашем региону, посебно имајући у виду све политичке и економске изазове са којима се суочавамо на Западном Балкану, као и у Европској унији.

  • Понедељак, 3. децембар 2018.

    Гојковић на отварању изложбе „1914-1918“

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић отворила је изложбу „1914-1918“ ликовног уметника Немање Окиљевића и том приликом истакла да се кроз уметност овог младог аутора снажно осликава, боље од свих речи, страдање и узвишеност човека и читавог једног народа у првом светском рату.

  • Среда, 28. новембар 2018.

    Гојковић са министром спољних послова Либана

    Председница Народна скупштина Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са министром спољних послова и емиграције Либана Џибраном Басилом, а на састанку је истакнуто да су билатерални односи традиционално добри и пријатељски, као и да су две земље спремне да те односе унапређују и јачају у свим областима.

  • Уторак, 27. новембар 2018.

    Гојковић са министром унутрашњих послова Азербејџана

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са министром унутрашњих послова Азербејџана Рамилом Усубовим и истакла да је ова посета подстицај даљем развоју односа и нагласила значај сарадње у свим областима од заједничког интереса.

  • Недеља, 25. новембар 2018.

    Гојковић на отварању Музеја присаједињења

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић истакла је данас, на отварању Музеја присаједињења у Новом Саду, поводом обележавања 100 година од присаједињења Срема, Бачке, Баната и Барање Краљевини Србији, да смо и данас поносни на велику победу коју су извојевали наши преци и историјску одлуку о присаједињењу које су донели пре једног века.

  • Субота, 24. новембар 2018.

    Гојковић поводом Међународног дана борбе против насиља над женама

    Изјава председнице Народне скупштине Републике Србије Маје Гојковић, поводом 25. новембра, Међународног дана борбе против насиља над женама:

  • Субота, 24. новембар 2018.

    Гојковић сазвала седницу за уторак, на дневном реду Предлог буџета за 2019. годину

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је седницу за уторак, 27. новембра, са почетком у 10 часова, а на дневном реду биће и Предлог закона o буџету Републике Србије за 2019. годину.

  • Петак, 23. новембар 2018.

    Гојковић на скупу Жене у парламентарном животу Војводине 1919-2018.

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић данас је у Новом Саду на скупу „Жене у парламентарном животу Војводине 1919-2018“, у организацији покрајинског омбудсмана, истакла да је изузетно значајно што се у оквиру важног јубилеја, као што је век од присаједињења Срема, Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији, посебна пажња даје женама, које су биле активне учеснице Велике народне скупштине, што је био први такав случај у Европи и велики демократски искорак за то доба.

  • Четвртак, 22. новембар 2018.

    Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у Народној скупштини

    Судије, које су први пут изабранe на судијску функцију, на трећој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије, 9. новембра ове године, положиле су данас заклетву у Народној скупштини пред председницом Народне скупштине Републике Србије Мајом Гојковић.

  • Уторак, 20. новембар 2018.

    Гојковић на обележавању 100 година ослобађања Кикинде у Првом светском рату

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић присуствовалa je вечерас свечаној академији у Кикинди, поводом ослобађања Кикинде у Првом светском рату и истакла да се српски народ показао несаломивим и непоколебљивим, верујући у чистоту и праведност својих циљева, као и да ће та борба за слободу заувек остати у нашем историјском памћењу.

  • Понедељак, 19. новембар 2018.

    Гојковић у Бања Луци, сусрет са Чубриловићем

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, која присуствује данас у Бања Луци конститутивној седници Народне скупштине Републике Српске и инаугурацији председника и потпредседника Републике Српске, као и полагању свечане заклетве српског члана Председништва Босне и Херцеговине, састала се данас са председником Парламента Недељком Чубриловићем.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Будите у току