Председник

  • Уторак, 24. мај 2011.

    Председница НСРС одржала предавање на Правном факултету у Нишу

    Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић Дејановић одржала је у понедељак 23. маја предавање на тему „Отворена врата Дома НСРС“ на Правном факултету у Нишу, у оквиру прославе јубилеја овог факултета који обележава 51 годину континуираног рада.

  • Четвртак, 19. мај 2011.

    Председница НСРС примила је председника Европске комисије

    Председница НСРС је истакла значај рада НСРС на усаглашавању законодавства Србије са европским стандардима, наглашавајући притом два закона - Предлог Закона о изменама и допунама Закона о избору народних посланика којим се између осталог регулишу и питања „бланко оставки“ и потпуног поштовања изборне воље грађана и Предлог Закона о финансирању политичких активности, за који је скинута хитност поступка и организована јавна расправа у коју су укључени стручњаци, невладин и цивилни сектор, како би се добио што квалитетнији закон.

  • Четвртак, 19. мај 2011.

    Председница НСРС примила је привредну делегацију Португала

    Ђукић Дејановић се сложила са саговорницима да постоје бројне сличности између Србије и Португала, као и широк спектар могуће сарадње, пре свега у областима културе и привреде.

  • Уторак, 17. мај 2011.

    Председница НСРС примила је делегацију представника српских ЛБГТ организација

    Ђукић Дејановић је изразила задовољство сусретом на дан када je Светскa здравственa организацијa донела одлуку да скине хомосексуалност са своје листе обољења.

  • Уторак, 17. мај 2011.

    Председница НСРС примила је министра спољних послова великог војводства Луксембурга

    Председница НСРС је на самом почетку истакла колико Србија цени подршку Луксембурга евроинтеграцијама Србије, уз захвалност због ратификације ССП у луксембуршком парламенту.

  • Уторак, 17. мај 2011.

    Председница НСРС примила је генералног секретара ОЕБС

    Председница НСРС усмерила је пажњу саговорницима на два закона са тзв. европске агенде - Предлог Закона о изменама и допунама Закона о избору народних посланика којим се између осталог регулише и питање „бланко оставки“ а о којем се расправа о амандманима наставља сутра и Предлог Закона о финансирању политичких активности, за који је организована дебата у коју су укључени стручњаци, невладин и цивилни сектор.

  • Четвртак, 12. мај 2011.

    Председник НСРС разговарала је са представницима Коалиције за РЕКОМ

    Председник Народне скупштине Републике Србије, проф. др Славица Ђукић Дејановић, разговарала је са представницима Коалиције за РЕКОМ - Наташом Кандић из Фонда за хуманитарно право, Драганом Пјевачем из Удружења породица убијених и несталих Срба “Суза” из Хрватске и Мајом Мићић, директорком Иницијативе младих за људска права Србија.

  • Четвртак, 12. мај 2011.

    Председница НСРС обратила се на пријему стажиста на праксу у НСРС

    Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић Дејановић поздравила је данас десету групу стажиста који започињу праксу у Народној скупштини.

  • Среда, 11. мај 2011.

    Председница НСРС обратила се полазницима Дипломатске академије МСП

    Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић Дејановић поздравила је данас полазнике Дипломатске академије Министарства спољних послова „Коча Поповић“, који су били у посети Народној скупштини.

  • Уторак, 10. мај 2011.

    Председница и Шеф делегације ЕУ отворили изложбу фотографија

    „Чињеница да је Србија прва од земаља, ван Европске уније, домаћин изложбе фотографија „Југоисточна Европа – Људи и култура“, на симболичан начин потврђује да нас Европа доживљава као свој део, баш као што и ми себе видимо, као део Европе.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Будите у току