Радна тела

  • Среда, 6. септембар 2023.

    31. седница Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања

    На седници Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, одржаној 6. септембра, донета је Одлука о утврђивању предлога скупштинског буџета за 2024. годину који је приремио и образложио генeрални секретар Народнe скупштине Срђан Смиљанић. Одлука ће, у складу са Законом о Народној скуштини и Пословником, бити достављена на мишљење Министарству финансија.

  • Уторак, 5. септембар 2023.

    Десета седница Одбора за европске интеграције

    На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 5. септембра 2023. године. године, чланови Одбора размотрили су основу за закључивање Споразума између Републике Србије и Европске уније о учешћу Републике Србије у програму Европске уније Грађани, једнакост, права и вредности и текста Споразума између Републике Србије и Европске уније о учешћу Републике Србије у програму Европске уније Грађани, једнакост, права и вредности, ради давања сагласности надлежног одбора за привремену примену Споразума, до његовог ступања на снагу, које је поднела Влада.

  • Уторак, 5. септембар 2023.

    12. седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

    Чланови Одбора за одбрану и унутрашње послове су, на седници одржаној 5. септембра 2023. године, размотрили Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима, у начелу, Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије, са једне стране и Европске уније, са друге стране, о учешћу Републике Србије у Механизму цивилне заштите Уније и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Италије о узајамном признавању и замени возачких дозвола.

  • Понедељак, 4. септембар 2023.

    31. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

    На седници од 4. септембра 2023. године, чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава прихватили су, већином гласова, предлог председника Одбора Верољуба Арсића да се са предложеног дневног реда седнице повуче прва тачка, односно, разматрање Предлога закона о изменама и допунама Закона о накнадама за коришћење јавних добара, у начелу.

  • Понедељак, 4. септембар 2023.

    17. седница Одбора за спољне послове

    На седници Одбора за спољне послове, одржаној 4. септембра, размотрен је Предлог закона о учешћу цивила у међународним мисијама и операцијама ван граница, који је поднела Влада.

  • Понедељак, 4. септембар 2023.

    11. седница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва

    На седници која је одржана 4. септембра 2023. године, чланови Одбора размотрили су у начелу, Предлог закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању и Информацију о раду Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за период од 1. јануара 2023. године до 31. марта 2023. године.

  • Понедељак, 4. септембар 2023.

    11. седница Одбора за европске интеграције

    На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 4. септембра 2023. године, чланови Одбора размотрили су Предлог закона о изменама и допунама Закона о акцизама, који је поднела Влада.

  • Понедељак, 4. септембар 2023.

    27. седница Одбора за уставна питања и законодавство

    На седнци Одбора за уставна питања и законодавство, одржаној 4 сепрембра, размотрени су, у начелу, следећи предлози закона, које је поднела Влада:

  • Понедељак, 4. септембар 2023.

    19. седница Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду

    Нa седници Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду, одржаној 4. септембра, размотрен је Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2023. годину, Раздео 24 - Министарство пољопривредe, шумарства и водопривреде, који је поднела Влада.

  • Понедељак, 4. септембар 2023.

    13. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво

    На седници, која је одржана 4. септембра 2023. године, Одбор за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво размотрио је, у начелу, предлоге закона о изменама и допунама Закона о високом образовању, о изменама и допунама Закона о Националном оквиру квалификација Републике Србије, о измени Закона о просветној инспекцији и о изменама и допунама Закона о дуалном образовању.

  • Понедељак, 4. септембар 2023.

    Девета седница Одбора за културу и информисање

    Одбор за културу и информисање одржао је 4. септембра 2023. године седницу, на којој је размотрен Предлог закона о потврђивању Споразума о филмској корпорацији између Владе Републике Србије и Владе Републике Италије, који је поднела Влада.

  • Понедељак, 4. септембар 2023.

    16. седница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

    На седници Одбора одржаној 4. септембра, чланови Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику размотрили су Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2023. годину, Раздео 21 - Министарство привреде, Раздео 28 – Министарство рударства и енергетике, Раздео 32 – Министарство унутрашње и спољне трговине и Раздео 62 – Министарство туризма и омладине, у начелу.

  • Понедељак, 4. септембар 2023.

    Пета седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

    На седници одржаној 4. септембра 2023. године, чланови Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова разматрали су Предлог закона о потврђивању Опционог протокола уз Међународни пакт о економским, социјалним и културним правима, који је поднела Влада.

  • Петак, 1. септембар 2023.

    30. седница Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања

    На седници Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, одржаној 1. септембра, утврђен је предлога измена (ребаланс) Скупштинског буџета за 2023. годину, који је припремио и образложио генерални секретар Народне скупштине Срђан Смиљанић.

  • Уторак, 29. август 2023.

    16. седница Одбора за спољне послове

    Чланови Одбора за спољне послове су на седници, од 29. августа 2023. године, размотрили и дали сагласност Влади за привремену примену Уговора о пријатељству и сарадњи у Југоисточној Азији, са изменама утврђеним Првим, Другим и Трећим протоколом о изменама Уговора о пријатељству и сарадњи у Југоисточној Азији, до његовог ступања на снагу.

  • Петак, 25. август 2023.

    Друга седница Одбора за права детета

    На седници одржаној 25. августа 2023. године, Одбор за права детета размотрио је Информацију о раду Министарства за бригу о породици и демографију за период од 27. октобра до 31. децембра 2022. године и Информацију о раду Министарства за бригу о породици и демографију за период од јануара до марта 2023. године.

  • Петак, 25. август 2023.

    18. седница Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду

    На седници Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду одржаној 25. августа 2023. године, чланови Одбора размотрили су следеће тачке дневног реда:

  • Четвртак, 3. август 2023.

    Девета седница Одбора за европске интеграције

    Чланови Одбора за европске интеграције су на седници, одржаној 3. августа 2023. године, размотрили Извештај о преговорима о приступању Републике Србије Европској унији током председавања Краљевине Шведске (јануар – јун 2023. године), који је поднела Влада.

  • Уторак, 1. август 2023.

    30. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

    На седници, која је одржана 1. августа 2023. године, чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава обавили су заједнички и јединствени претрес о следећим тачкама дневног реда:

  • Уторак, 1. август 2023.

    17. седница Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду

    На седници Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду одржаној 1. августа 2023. године, чланови Одбора размотрили су ситуацију са заразом свиња афричком кугом и могуће последице на тржишту меса; ситуацију на тржишту јагодичастог и бобичастог воћа у Србији и извозним тржиштима; стање у пољопривреди после временских непогода и осигурањем усева.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Будите у току