10. март 2022. Трећа седница Надзорног одбора за изборну кампању

10. март 2022. Трећа седница Надзорног одбора за изборну кампању

Четвртак, 10. март 2022.

Трећа седница Надзорног одбора за изборну кампању

На трећој седници одржаној 10. марта 2022. године, Надзорни одбор за изборну кампању разматрао је Предлог мера за поштовање једнакости кандидата у излагању њихових програма и одлучио да јавности представи своје ставове о неопходности упознавања бирача са изборним програмима подносилаца изборних листа као битним елементом поштовања изборног права загарантованог Уставном.


Такође, Надзорни одбор је одлучио да изађе у јавност са својим ставом поводом појаве која је већ дуже време присутна на политичкој сцени у Србији и која се у јавности назива „функционерском кампањом“.

На истој седници Надзорни одбор је разматрао и захтев Покрета обнове Краљевине Србије у којем се тврди да се чланови Коалиције НАДА ЗА СРБИЈУ нетачно представљају у намери да обману бираче, пре свега бираче Покрета обнове Краљевине Србије, тврдњама да је Покрет обнове Краљевине Србије са Демократском странком Србије закључио коалициони споразум у оквиру коалиције НАДА ЗА СРБИЈУ, да је Војислав Михаиловић председник и заступник ПОКС, те да гласањем за коалицију НАДА ЗА СРБИЈУ бирачи Покрета обнове Краљевине Србије гласају за ПОКС као коалиционог партнера ДСС. С тим у вези, Надзорни одбор, поступајући у складу са чланом 146. Закона о избору народних посланика којим су утврђене надлежности тог одбора, упутио је захтев јавним медијским сервисима да будуће представање проглашених изборних листа Бошко Обрадовић - Српски покрет Двери - ПОКС - Милош Парандиловић - Патриотски блок за обнову Краљевине Србије и Др Милош Јовановић - НАДА ЗА СРБИЈУ - Српска коалиција НАДА - Национално демократска алтернатива - Демократска странка Србије (ДСС) - За Краљевину Србију (МОНАРХИСТИ) - Војислав Михаиловић буде усклађено са одлукама надлежних управних и судских органа.

Седници је председавао председник Надзорног одбора за изборну кампању Светислав Гонцић.

Седници су присуствовали чланови Надзорног одбора: Светислав Гонцић, Борис Бајић, Самра Фетаховић, проф. др Бранко М. Ракић, проф. др Миодраг Савовић, Јелена Миленковић Орлић и Александар Стаматовић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 10. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја