Радна тела

  • Четвртак, 20. фебруар 2020.

    13. седница Одбора за права детета

    На седници Одбора, одржаној 20. фебруара, чланови Одбора размотрили су Извештај о раду Савета за права детета Владе Републике Србије, који је поднело Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

  • Среда, 19. фебруар 2020.

    62. седница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

    Финансирање енергетске транзиције у Републици Србији је тема која је размотрена на седници Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику и на Осмом састанку Парламентарног форума за енергетску политику Србије, који су одржани заједно 19. фебруара.

  • Среда, 19. фебруар 2020.

    74. седница Одбора за европске интеграције

    На седници, одржанoj 19. фебруара, чланови Одбора размотрили су Извештај о спровођењу Националног програма за усвајање правних тековина ЕУ (НПАА), за треће тромесечје 2019. године.

  • Уторак, 18. фебруар 2020.

    57. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

    На седници Одбора, одржаној 18. фебруара 2020. године, чланови Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације размотрили су Предлог закона о изменама и допунама Закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова, који је поднела народна посланица Катарина Ракић.

  • Уторак, 18. фебруар 2020.

    39. седница Одбора за културу и информисање

    Одбор за културу и информисање је, на седници одржаној 18. фебруара, размотрио Предлог закона о Меморијалном центру „Старо сајмиште“, који је поднела Влада, у начелу.

  • Уторак, 18. фебруар 2020.

    145. седница Одбора за уставна питања и законодавство

    На седници одржаној, 18. фебруара, чланови Одбора размотрили су предложене законе дневног реда Двадесет петог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.

  • Уторак, 18. фебруар 2020.

    106. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

    Чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава су, на седници од 18. фебруара, размотрили Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат акцелерације иновација и подстицања раста предузетништва у Републици Србији) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој и Предлог закона o потврђивању Споразума о зајму (Зајам за уговарање страног пројекта о изградњи) за Пројекат изградње топловода Обреновац – Нови Београд, између кинеске Еxport – Import банке, као зајмодавца и Републике Србије, коју заступа Влада Републике Србије поступајући преко Министарства финансија, као зајмопримца.

  • Уторак, 18. фебруар 2020.

    63. седница Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

    На седници Одбора, одржаној 18. фебруара размотрени су Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Северне Македоније о узајамном признавању квалификованих услуга од поверења које се пружају у Републици Србији и Републици Северној Македонији, Предлог закона о потврђивању Споразума о слободној трговини између Републике Србије, с једне стране и Евроазијске економске уније и њених држава чланица, с друге стране и Предлог закона о потврђивању Додатног протокола 6 о трговини услугама Споразума о измени и приступању Споразуму о слободној трговини у Централној Европи, које је поднела Влада.

  • Петак, 14. фебруар 2020.

    94. седница Одбора за спољне послове

    На седници одржаној 14. фебруара, чланови Одбора за спољне послове усвојили су једну иницијативу за посете, прихватили извештаје о реализованим посетама, констатовали реализоване парламентарне контакте на 141. Скупштини ИПУ и остале реализоване контакте, као и редовне активности сталних делегација.

  • Уторак, 11. фебруар 2020.

    38. седница Одбора за културу и информисање

    Чланови Одбора за културу и информисање су, на седници одржаној 11. фебруара 2020. године, обавили разговор са кандидатима за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије, које је предложио овлашћени предлагач надлежни одбор Скупштине Аутономне покрајине Војводине и овлашћени предлагач удружења издавача електронских медија и удружења новинара у Републици Србији.

  • Понедељак, 10. фебруар 2020.

    Гојковић се обратила на јавном слушању „Квалитет ваздуха у Србији“

    Председница Народне скупштине Републике Србије и Одбора за заштиту животне средине Маја Гојковић отворила је данас јавно слушање на тему „Квалитет ваздуха у Србији“, које је, на предлог народне посланице Наде Лазић, организовао Одбор за заштиту животне средине.

  • Понедељак, 10. фебруар 2020.

    37. седница Одбора за културу и информисање

    На седници, одржаној 10. фебруара, чланови Одбора утврдили су листу кандидата за чланове Савета Регулаторног тела за електронске медије, коју је предложио надлежни одбор Скупштине Аутономне покрајине Војводине.

  • Субота, 8. фебруар 2020.

    78. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

    Чланови Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу су, на седници одржаној 8. фебруара 2020. године, размотрили у појединостима предлоге закона које Народна скупштина разматра на Двадесет другом ванредном заседању Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.

  • Субота, 8. фебруар 2020.

    93. седница Одбора за спољне послове

    На седници одржаној 8. фебруара, чланови Одбора за спољне послове усвојили су једну иницијативу за посете и констатовали редовне активности сталних делегација.

  • Субота, 8. фебруар 2020.

    144. седница Одбора за уставна питања и законодавство

    На седници Одбора одржаној 8. фебруара 2020. године, чланови Одбора размотрили су, у појединостима Предлог закона о изменама Закона о избору народних посланика, који су поднела 103 народна посланика Посланичке групе Српска напредна странка, Предлог закона о измени Закона о избору народних посланика, који је поднела народни посланик Гордана Чомић, Предлог закона о изменама и допуни Закона о локалним изборима, који су поднела 103 народна посланика Посланичке групе Српска напредна странка и Предлог закона о измени Закона о локалним изборима, који је поднела народни посланик Гордана Чомић.

  • Петак, 7. фебруар 2020.

    53. седница Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду

    На седници Одбора одржаној 7. фебруара чланови Одбора размотрили су Информацију о раду Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за четврти квартал 2019. године.

  • Четвртак, 6. фебруар 2020.

    61. седница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

    На седници Одбора, одржаној 6. фебруара 2020. године, размотрене су Информација о раду Министарства привреде за период октобар - децембар 2019. године, Извештај Министарства привреде о стању поступка приватизације за новембар 2019. године и Извештај Министарства привреде о стању поступка приватизације за децембар 2019. године.

  • Четвртак, 6. фебруар 2020.

    143. седница Одбора за уставна питања и законодавство

    На седници, одржанoj 6. фебруара, чланови Одбора размотрили су предложене законе дневног реда Двадесет другог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.

  • Уторак, 4. фебруар 2020.

    Одржано јавно слушање, разматрано смањење изборног цензуса

    Јавно слушање Одбора за уставна питања и законодавство о Предлогу закона о изменама Закона о избору народних посланика и Предлогу закона о изменама и допуни Закона о локалним изборима, одржано је у Дому Народне скупштине. Предлоге закона поднела су 103 народна посланика, чланова Посланичке групе Српска напредна странка.

  • Уторак, 4. фебруар 2020.

    77. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

    Чланови Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу су, на седници одржаној 4. фебруара, размотрили и једногласно прихватили Предлог закона о изменама Закона о избору народних посланика и Предлог закона о изменама и допуни Закона о локалним изборима, у начелу.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Будите у току