Сазив од 3. јуна 2016.

  • Понедељак, 16. децембар 2019.

    74. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

    Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу је, на седници од 16. децембра, донео oдлуку да предложи Народној скупштини да на дневни ред Девете седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години стави Предлог одлуке о именовању чланова Надзорног одбора, по хитном поступку, у складу са чланом 168. став 3. Пословника Народне скупштине, како би Народна скупштина што пре донела Одлуку о именовању чланова Надзорног одбора, чиме би се створили услови за његов несметан рад у наредном периоду.

  • Понедељак, 16. децембар 2019.

    Линта на VIII конгресу Привредникових стипендиста и српске омладине у Загребу: Будите поносни на своје име и порекло

    Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта присустовао је Oсмом конгресу Привредникових стипендиста и српске омладине који је одржан у суботу, 14. децембра 2019. године у Српској православној општој гимназији „Кантакузина Катарина Бранковић“ у Загребу.

  • Субота, 14. децембар 2019.

    Гојковић сазвала седницу за 24. децембар, на дневном реду Предлог закона о изменама и допунама закона о Војсци Србије

    Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Десету седницу Народне скупштине за уторак, 24. децембар и предложила да се на њој размотри Предлог закона о изменама и допунама Закона о Војсци Србије, који је поднела Влада.

  • Субота, 14. децембар 2019.

    Председница Народне скупштине отворила Седму Националну конференцију Женске парламентарне мреже

    Председница Народне скупштине отворила је Седму Националну конференцију Женске парламентарне мреже у Дому Народне скупштине под називом „Не у мом парламенту“ и том приликом истакла да је циљ да жене посланице и одборнице из читаве Србије укажу на кључне проблеме жена, као и да се отвори дебата о важној теми говора мржње према женама.

  • Субота, 14. децембар 2019.

    Седма Национална конференција Женске парламентарне мреже

    Седма Национална конференција Женске парламентарне мреже под називом „Не у мом парламенту“, започета је минутом ћутања посвећеном жртвама породичног насиља. Координаторка ЖПМ Олена Папуга поздравила је преко три стотине присутних учесница из локалне самоуправе, невладиних организација и чланица националних савета националних мањина. Она је истакла да је тема насиља у породици од круцијалног значаја, јер оно погађа све структуре, не бира ни године, ни место, ни степен образовања и да је зато циљ Конференције да се дође до закључака за које ће се народне посланице залагати да буду уграђени у будуће законе који се односе на превенцију насиља и борбу за равноправност.

  • Петак, 13. децембар 2019.

    Заједничко саопштење са Трећег међустраначког дијалога уз посредовање Европског парламента

    Завршна рунда прве фазе међустраначког дијалога уз посредовање Европског парламента одржана је 12. и 13. децембра у Народној скупштини Републике Србије. На њему је процењено шта је остварено од новембарског другог међустраначког дијалога и апеловано је да се преузму коначни кораци како би се испуниле обавезе (из „Табеле испуњавања обавеза“ која се налази у прилогу) и унапредили услови за одржавање парламентарних избора 2020. године.

  • Петак, 13. децембар 2019.

    Пета недеља парламентаризма

    Пета по реду манифестација Недеља парламентаризма одржава се од 13. до 19. децембра 2019. године.

  • Петак, 13. децембар 2019.

    Председник Одбора за спољне послове разговарао са председницом Одбора за спољне послове Посланичког дома Парламента Италије

    Председник Одбора за спољне послове проф. др Жарко Обрадовић разговарао је данас са председницом Одбора за спољне послове Посланичког Дома Парламента Италије Мартом Гранде о билатералним односима Србије и Италије и процесу европских интеграција наше земље.

  • Петак, 13. децембар 2019.

    34. седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

    На седници Одбора, одржаној 13. децембра, размотрен је следећи дневни ред:

  • Четвртак, 12. децембар 2019.

    70. седница Одбора за европске интеграције

    Чланови Одбора за европске интеграције су, на седници одржаној 12. децембра, размотрили Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању прања новца и финансирања тероризма и Предлог закона о изменама и допунама Закона о играма на срећу.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Будите у току