Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Врњачка Бања

Уторак, 18. новембар 2014.

15. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова одржао је седницу Одбора 18. новембра у Врњачкој Бањи, уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији.


18. новембар 2014. Учесници седнице

18. новембар 2014. Учесници седнице

Чланови Одбора су на 15. седници, разговарали о улози механизама за родну равноправност и поступање надлежних органа у складу са протоколима о поступању у случајевима насиља над женама у породици и у партнерским односима.

Мехо Омеровић, председник Одбора навео је да је седница Одбора одржана у сарадњи са Заштитником грађана и Мисијом ОЕБС-а у Србији. Он је оценио да су за остваривање родне равноправности и у циљу спречавања насиља над женама значајни ефикасни законодавни оквир и његово ефикасно спровођење, превентивне мере и отклањање узрока. Председник Одбора је истакао да је неопходно јачање свести код појединаца да се положај жене унапреди у свим областима, као и координација свих делова друштва, а све у циљу помоћи женама да се суоче са проблемом насиља.

Током разговора, размењена су искуства о степену поштовања родне равноправности и положају жена у локалним самоуправама. Саговорници су били сложни у оцени да сви сегменти друштва треба да поклоне посебну пажњу спречавању насиљу над женама, децом, као и особама са инвалидитетом. Посебно су указали и на значај оснаживања жена, едукације свих друштвених чинилаца, као и улоге локалних механизама за родну равноправност.

Седници Одбора су, поред чланова Одбора присуствовали и у разговору учествовали начелница за родну равноправност Заштитника грађана, представници општина Врњачка Бања и Нови Пазар, представници центара за социјални рад из Ниша, Краљева, Крушевца и Врњачке Бање, представници савета за родну равноправност из Новог Пазара и Краљева, преставници полицијских управа Краљево и Крушевац и невладиног сектора.

Седници је председавао Мехо Омеровић, председник Одбора.


Видео (1)

Уторак, 18. новембар 2014. | 15. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова 18.11.2014.

Врњачка Бања: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Петак, 15. новембар 2019. 24. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Панчево Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 6. новембар 2017. 13. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Суботица Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 10. децембар 2015. 38. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Нови Сад Има фотографија
Петак, 27. новембар 2015. 36. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Зрењанин
Петак, 19. јун 2015. 33. седница Одборa за људска и мањинска права и равноправност полова Димитровград
Четвртак, 23. април 2015. 26. седницa Oдбора за људска и мањинска права и равноправност полова Сјеница
Понедељак, 20. септембар 2010. Двадесет шеста седница Одбора за равноправност полова Житиште Има фотографија
Понедељак, 28. септембар 2009. Тринаеста седница Одбора за равноправност полова Ниш
Субота, 13. октобар 2007. Пета седница Одбора за међунационалне односе Кикинда Има фотографија

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.