Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Ниш

Понедељак, 28. септембар 2009.

Тринаеста седница Одбора за равноправност полова

Чланови Одбора за равноправност полова су, на седници од 28. септембра, разматрали Предлог закона о равноправности полова.



Чланови Одбора за равноправност полова су, на седници од 28. септембра, разматрали Предлог закона о равноправности полова.

Седница је одржана у Нишу, у форми округлог стола, уз подршку Програма Уједнињених нација за развој. Учешће у расправи о Предлогу закона су, поред народних посланика, узели и представници локалне самоуправе, чланови Комисије за родну равниоправност и једнаке могућности Скупштине Града Ниша, представници Универзитета у Нишу и невладиног сектора.

Чланови Одбора и други учесници расправе истакли су да је Србија једина земља у региону која није донела закон о равноправности полова, који обезбеђује институционалне механизме за остваривање родне равноправности. Сви учесници расправе сложили су се да је доношење овог, системски важног закона неопходно, како би се створио правни оквир за предузимање мера за остваривање процеса родне равноправности. Оцењено је да су очекивања различитих група у друштву од доношења овог закона велика, а пре свега од стране најугроженијих група, као што су ромска популација и жене жртве насиља у породици. Такође је оцењено да је неопходно ускладити текст Предлога закона са постојећим законима, а пре свега са Законом о дискриминацији, као и да ће доношење закона бити знак да је Србија спремна да поштује међународне обавезе и да води политику једнаких могућности, како је то прописано Уставом. Учесници су се сложили да ће јавна расправа и амандмани народних посланика допринети побољшању Предлога закона.

Седници је председавала председница Одбора, Гордана Пауновић-Милосављевић.

Ниш: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Петак, 15. новембар 2019. 24. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Панчево Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 6. новембар 2017. 13. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Суботица Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 10. децембар 2015. 38. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Нови Сад Има фотографија
Петак, 27. новембар 2015. 36. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Зрењанин
Петак, 19. јун 2015. 33. седница Одборa за људска и мањинска права и равноправност полова Димитровград
Четвртак, 23. април 2015. 26. седницa Oдбора за људска и мањинска права и равноправност полова Сјеница
Уторак, 18. новембар 2014. 15. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Врњачка Бања Има фотографија Има видео снимака
Понедељак, 20. септембар 2010. Двадесет шеста седница Одбора за равноправност полова Житиште Има фотографија
Субота, 13. октобар 2007. Пета седница Одбора за међунационалне односе Кикинда Има фотографија

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.