Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Црна Трава

Среда, 12. јул 2017.

12. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво

Чланови Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, одржали су 12. јула седницу изван седишта Народне скупштине, у Црној Трави, у просторијама Образовног центра „Милентије Поповић“, на којој су разматрали проблеме образовања у неразвијеним срединама.


12. јул 2017. 12. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво

12. јул 2017. 12. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво

Седници је присуствовао председник општине Црна Трава Славољуб Благојевић и директор техничке школе „Милентије Поповић“ Драган Коцић. Они су указали на демографске проблеме овог неразвијеног подручја Србије и истакли да је циљ да се што више породица врати да живи у Црну Траву, што је могуће ако им се обезбеде адекватни услови за запошљавање и школовање. Председник општине Црна Трава Славољуб Благојевић указао је да Општина има потенцијале за развој, али да држава треба да предузме одређене мере како би овај део Србије оживео. Директор школе „Милентије Поповић“ Драган Коцић навео ја да ова школа за две године слави 100 година постојања и да треба избећи ситуацију њеног затварања због недовољног броја ђака. Он је указао да је прописани праг за формирање одељења 15 ђака, али да треба да се посебно третирају пограничне неразвијене општине и општине са мешовитим становништвом, јер у њима живи мањи број ђака. Тако би се обезбедио опстанак школа у оним срединама које имају мали број становника.

Чланови Одбора су се током расправе сложили да држава треба да има посебан програм и инвестиције за неразвијене општине. Констатовали су да велики проблем представљају неповољне демографске прилике у овом крају, као и у многим руралним неразвијеним подручјима.
Чланови Одбора су се сложили да Министарству просвете, науке и технолошког развоја предложе да са заинтересованим странама ради на решавању алармантних проблема у образовању у неразвијеним срединама и да сугеришу Министарству да законска решења морају да прате промене у демографским приликама.

Заменик председника Одбора проф. др Љубиша Стојмировић је школској библиотеци поклонио одређену стручну литературу.

Ова седница Одбора, ван седишта Народне скупштине, одржана је, уз подршку УНДП-a и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), кроз пројекат „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине Републике Србије“.

Седници је председавао заменик председника Одбора проф. др Љубиша Стојмировић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: проф. др Марко Атлагић, Марко Парезановић, Наташа Ст. Јовановић, др Даница Буквић, Фатмир Хасани и Милена Бићанин.


Видео (1)

Среда, 12. јул 2017. | 12. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво 12.07.2017.

Црна Трава: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Понедељак, 12. фебруар 2018. 21. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Сврљиг Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 28. септембар 2017. 16. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Босилеград Има фотографија Има видео снимака
Четвртак, 26. април 2012. Седамдесет пета седница Одбора за науку и технолошки развој Београд Има фотографија
Петак, 4. новембар 2011. Шездесет четврта седница Одбора за науку и технолошки развој Бачки Петровац Има фотографија
Понедељак, 31. октобар 2011. Шездесет трећа седница Одбора за науку и технолошки развој Београд Има фотографија
Понедељак, 30. мај 2011. Четрдесет девета седница Одбора за науку и технолошки развој Београд

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.